Hírek

Dan Brown új könyvéből 2015 karácsonyára készülhet el a film

Dan Brown: Inferno

Dan Brown: InfernoA Da Vinci-kód, az Angyalok és Démonok és Az elveszett jelkép írójának új könyvét még csak két hónapja jelentették meg az Egyesült Államokban, de annak mozgóképes adaptációjához máris nekilátott Hollywood.

Inferno címmel jelentetett meg új regényt Dan Brown, melyben Robert Langdon professzor negyedik kalandját meséli el a szerző. A történetben a szimbólumok mestere egy firenzei kórházban ébred, noha legutóbbi emléke szerint a Harvardon sétálgatott. A főhős nem emlékszik az elmúlt néhány napra, a kórház orvosától tudja meg, hogy egy női bérgyilkos üldözte őt, és hogy golyótalálat is érte. A kalandok révén egyre mélyebbre merül világirodalom egyik leghíresebb regényének, Dante Pokoljának bugyraiba.

A regény hatalmas sikerrel debütált az Egyesült Államokban, nem meglepő, hogy a Sony Pictures azonnal lecsapott a megfilmesítés jogokra. A stúdió már be is jelentette a film premierének időpontját: 2015. december 18. A készülő adaptáció forgatókönyvét David Koepp, a Mission: Impossible és a Pókember írója jegyzi. Tom Hanks pedig a jelek szerint már el is vállalta a Langdon professzor szerepét.

A hír érdekessége, hogy a harmadik rész megfilmesítéséről, Az elveszett jelképről még mindig alig lehet tudni valamit. Rendezőnek Mark Romaneket (Ne engedj el!) kérték fel, a forgatókönyvet pedig elvileg Danny Strong jegyzi. Vajon azért áll a regény-sorozat harmadik része, mert ez az első olyan adaptáció, amelynek produceri munkálatait nem Ron Howard, A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok rendezője lát el?

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com