Hírek

Daniel Craig és Halle Berry lesz a Los Angeles-i zavargásokról szóló film sztárja

kings_craig_berryDaniel Craig és Halle Berry lesz a sztárja Deniz Gamze Ergüven török rendező Kings című angol nyelvű filmjének, amely az 1992-es Los Angeles-i zavargásokról készül.

Craig a magának való Ollie-t alakítja, míg Berry egy gyermekeit féltő, kemény anyát. Mikor a Rodney King-tárgyalás miatt a város szinte szétrobban a feszültségtől, Ollie, aki titkon szerelemes a nőbe, segít neki a gyerekek felkutatásában és kimenekítésében az utcai erőszakból.

A deadline.com beszámolója szerint a Kings hasonlóan ötvözi majd a könnyed hangot és erős érzelmeket, mint a rendezőnő Mustang című bemutatkozó filmje.

A Los Angeles-i zavargások hat napig tartottak, 55 halálos áldozatot követeltek. Az indulatok először Rodney King afroamerikai gépkocsivezető bántalmazásakor szabadultak el: a sofőrt három fehér és egy spanyol ajkú rendőr verte össze brutálisan, mert nem akart megállni a közúti ellenőrzésnél. Bár videofelvétel is készült a történtekről, a csak fehérekből álló esküdtszék felmentette a rendőröket. Ezt követően tört ki a város történelmének legsúlyosabb zavargása, amelynek csak a Nemzeti Gárda és a hadsereg segítségével sikerült véget vetni.

Ergüven a Mustang sikere után tért vissza régóta dédelgetett filmtervéhez. A Mustang, amely a hagyományok rabságába kényszerített öt török lánytestvér rokonoknál töltött közös vakációját meséli el, díjat kapott az Európai Filmakadémiától, és a legjobb idegen nyelvű film Oscarjára is jelölték.

A Bond-sztár legutóbb a Spectre – A Fantom visszatér című 007-es filmben játszott. Hamarosan Steven Soderbergh Nascar-versenyről szóló filmjében, a Logan Lucky-ban áll a kamerák elé. Halle Berry Kidnap című gyerekrablós filmje decemberben kerül a mozikba, mostanában pedig a Kingsman: The Golden Circle című produkciót forgatja.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya