Hírek

Daniel Craig is szerepel Clooney háborús drámájában

A James Bond-sztár Daniel Craig is szerepel George Clooney új második világháborús drámájában, amelyben a nácik által ellopott műkincsek után folyik a kutatás.

Clooney nemcsak rendezi a The Monuments Men című filmet, amelyben szerepel is, de a forgatókönyvet is ő írta megtörtént események alapján. A dráma arról az amerikai és brit férfiakból és nőkből álló csoportról szól, amelynek tagjai életük kockáztatásával kutatták fel a nácik által elrabolt műkincseket, hogy megmentsék azokat a pusztulástól – írta a The Guardian című brit újság online kiadása.

A sztárszereposztásban Daniel Craigen, a 007 – Skyfall című legújabb Bond-epizód főszereplőjén kívül a tavalyi Oscar-nyertes Jean Dujardin, továbbá Cate Blanchett, Bill Murray és John Goodman is helyet kapott. Clooney az amerikai hadsereg tisztjét, George Stout restaurátort alakítja, aki műkincsek tízezreit szerezte vissza a náciktól. Blanchett a francia ellenállásban dolgozó Rose Valland művészettörténészt játssza.

Clooney, aki Grant Heslovval együtt jegyzi a forgatókönyvet, Robert Edsel The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History című kötetét használta a forgatókönyv alapjául.

A film produkciós munkái 2013 márciusában kezdődnek, a forgatás Németországban, Ausztriában, Párizsban és Angliában zajlik majd.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com