Hírek

Daniel Day-Lewis és Paul Thomas Anderson ismét együtt dolgozhat

Paul Thomas Anderson rendező és Dainel Day-Lewis
Paul Thomas Anderson rendező és Dainel Day-Lewis

Paul Thomas Anderson and Dainel Day-Lewis 2007-ben, a Vérző olaj alkalmával egyszer már alkotott együtt az Oscar-díjas színész és a sokszorosan Oscar-díjra jelölt rendező, most pedig megint egymásra találhatnak egy 50-es években New Yorkban játszódó történetben – írja a collider.

A Vérző olaj 2008-ban hatalmas kritikai sikereket ért el, 2 Oscar-díjat el is hozott (Daniel Day-Lewis Legjobb férfi főszereplő és Robert Elswit Legjobb operatőr) az összesen 8 jelölésből. Ezek alapján joggal bizakodhatunk tehát egy újabb erős és különleges filmben, amely ezúttal New Yorkba repít minket az 50-es évekbe, hogy bevezessen az akkori divat világába.

Bár a hírek egyelőre csak nagyon kezdeti stádiumról tanúskodnak – elvileg egy ideje lóg a levegőben a projekt, de még nem talált stúdiót -, ilyen nevek mellett már ennyi is okot ad a reménykedésre. Daniel Day-Lewist legutóbb a Lincoln című filmben láthattuk még 2012-ben, előtte pedig a Kilenc című musical főszerepét kapta meg 2009-ben. Aztán jön 2007 a Vérző olajjal, illetve 2005 a Jack és Rose balladájával. Mindez egyrészt azért fontos, mert láthatóan nem az a fajta színész, aki a pénzért bármit elvállal, azaz ha az ő neve megjelenik valahol, az nagyjából garancia is a minőségre. Másrészt azért is jelentősek a több évvel egymást követő dátumok, mert jelzik: ha a színész elkötelezi magát egy projekt mellett, nincs olyan, hogy ne férne bele az idejébe, hiszen nem szokása párhuzamosan több filmben is szerepelni. Az mindenképpen az alkotás mellett szól, hogy egyelőre nincsen ezen kívül új tervhez kötve a neve.

Noha ugyanez nem mondható el az aktívan rendező Paul Thomas Andersonról, hiszen neki köszönhettük két éve a Beépített hiba című alkotást (könyvkritika), mostanában pedig rövidfilmeket és videóklipeket készít. Ellenben nála sem tudni újabb biztos filmről, így alapvetően idejébe beleférne a közös munka.

Hogy végül mi is lesz a film sorsa, egyelőre nem tudni, de mi nagyon nagyon reménykedünk, hiszen Daniel Day-Lewis valóban kiemelkedő színésze a kornak, Anderson pedig mindig különleges és egyedi darabokkal áll elő.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés