Hírek

Daniel Radcliffe FBI ügynökként épül be a szélsőjobba – Imperium előzetes

imperium 2 Elég ütős előzetest kapott a Daniel Ragussis rendezte Imperium című drámai krimi-thriller ötvözet. Az ősszel érkező film főszerepeiben Daniel Radcliffe és Toni Collette.

Daniel Ragussis két szakmailag is elismert rövidfilmjét (Word is Bond, Haber) követően készítette el a szeptemberben érkező első nagyjátékfilmjét. A rendezés mellett pedig ezúttal is magára vállalta a forgatókönyvírói és a produceri szerepeket is. A Michael German történetéből írt Imperium ismét társadalmi kérdéseket feszeget, melyben a faji megkülönböztetésnek kiemelt szerep jut – csak úgy mint a fiatal rendező eddigi alkotásai esetében is.

A történet egy Nate Foster (Daniel Radcliffe) nevű FBI ügynökről szól, aki főnöke (Toni Collette) nyomására beépül egy helyi szélsőjobbos bandába, amely radikális nézeteinek terrortámadások szervezésével próbál hangsúlyt adni. Fosternek elsődlegesen információt kell szereznie a legújabb tervükről, amely egy bomba robbantása egy zsúfolt, központi helyen. Mindezt persze az egész filmet végigkísérő suspense szituáció (vajon mikor bukik le?) közepette teszi.

Az ötlet, bár nem hangzik a legeredetibbnek, az előzetes alapján egyelőre nagyon jól fest. Izgalmasnak, pörgősnek és jócskán társadalomkritikusnak tűnik, kitűnő szereposztással: Daniel Radcliffe, Toni Collette, Burn Gorman, Sam Trammel, Nestor Carbonell, Chris Sullivan.

Radcliffe ezúttal is kockáztat és nagyon jó látni, hogy a Harry Potter adta sikert nem csak, sőt inkább egyáltalán nem mainstream hollywoodi filmekben való szereplésekkel lovagolja meg. Igaz, legutóbb éppen a Szemfényvesztők siralmas folytatásában láthattuk őt, de jövőre érkező Jungle című filmje sem illik bele a fősodorba.

Az Imperium szeptember 16-án érkezik az amerikai mozikba, limitált forgalmazása révén azonban kétlem, hogy valaha is eljut a hazai filmvászonokig. Persze reménykedni sosem árt.

https://www.youtube.com/watch?v=-QRs4S4xoWk

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya