Hírek

Danny Boyle rendezi a 25. Bond-filmet?

Bár magát a filmet 2019-re ígérik, Daniel Craig főszereplését leszámítva egyelőre nem sok minden dőlt el biztosan a legújabb James Bond-film háza táján. Az egyelőre Bond 25 projektcímmel futó alkotás azonban lehet, hogy végre rendezőre talált Danny Boyle személyében – írja a Collider.

Kisebb huzavona után ugyan, de az egy ideje biztos, hogy Daniel Craig még egyszer belebújik a 007-es titkos ügynök, James Bond bőrébe. Hiába azonban a biztos 2019 novemberi dátum, se rendező, se forgatókönyvíró azaz se történet nincsen még lefixálva a készülő filmhez. Tény, hogy a producerek, Barbara Broccoli és Michael G. Wilson megállapodni látszottak az írópáros Neal Purvis és Robert Wade forgatókönyvírókkal, most mégis borulhat minden.

Az Oscar-díjas Danny Boyle (Trainspotting (könyvkritika), T2 Trainspotting (könyvkritika és filmzene kritika), Gettómilliomos, 127 óra) ugyanis szemet vetett a projektre és szívesen megrendezné a maga Bond-filmjét. Kedvenc írója, John Hodge pedig bevállalta a forgatókönyvet. Boyle egyébként már 2012-ben előjött egy különleges Bond-ötlettel, amelyet a londoni Olimpiára készített rövidke 007-es szegmens ihletett. 6 éve történt már tehát, hogy Danny Boyle megízlelte, milyen is a világ leghíresebb titkos ügynökének univerzumához hozzáadni és állítólag Daniel Craig-gel is átbeszélte már akkor a filmtervét.

James Bond and the Queen (2012)

Most jött volna el az ideje? Hodge-nak egy bő hónapja van befejezni a forgatókönyvet, amit aztán Broccoli és Wilson véleményez majd. Ha tetszik nekik, akkor Boyle-é a rendezési jog is. Ha azonban nem, akkor Purvis és Wade, akik egyébként több korábbi Bond-filmet írtak már (Skyfall, Casino Royale, Halj meg máskor, A világ nem elég) kerülnek vissza az asztalra.

Ha nem Danny Boyle, akkor szinte biztos, hogy Yann Demange (’71) rendezi meg a filmet. Igaz, egy időben még Denise Villeneuve neve is felmerült, David Mackenzie pedig a mai napig erős B (most már C) tervnek tűnt.

Izgalmas időket él tehát a 25. James Bond-projekt, amely egyelőre szimplán Bond 25 címen fut. Daniel Craig mellett pedig nagy valószínűséggel láthatjuk majd Naomie Harris-t, Ben Whishaw-t és Rory Kinnear-t.

Danny Boyle egyébként éppen Bizalom címmel forgat sorozatot Brendan Fraser és Donald Sutherland főszereplésével, úgyhogy azt nem mondhatni, hogy nincs mit csinálnia. Boyle repertoárjában mindent megtalálunk a pörgős és akció dús filmektől az átgondolt és megkapó drámákig, ráadásul a humort is igen csak jól használja. Kell-e ennél több ahhoz, hogy valaki a 007-es ügynököt rendezze?

És hogy hogyan tovább, ha Daniel Craig leteszi a fegyvert? Íme 9 színész, aki esélyes arra, hogy James Bond-ot eljátssza.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com