Hírek

Mérgezett lakosság – Dark Waters előzetes

Mark Ruffalo a Dark Waters előzetesében a vállalati fejesekkel megy szembe, hogy megmentsen egy vegyi károkkal sújtott kisvárost.

A Távol a mennyországtól és a Carol rendezője készíti a Dark Waterst, mely egy meghökkentő igaz történeten alapul. Egy ügyész, Robert Bilott (Mark Ruffalo), aki már igen magasra küzdötte fel magát a ranglétrán, úgy dönt, mégis főnökei ellen fordul, akiknek a tiszteletéért kuncsorgott hosszú éveken keresztül. Az ok pedig mi más lehetne, mint erkölcsi? Egy vegyipari vállalat ugyanis lassan, de biztosan tönkreteszi a helyiek életterét, gyilkolja az állatokat és mérgezi az ott élőket vízszennyezésével. A makacs ügyvéd pálfordulása azonban csak akkor érkezik el, mikor kiderül számára, hogy saját főnökei is ellehetetlenítik próbálkozásait.

A Spotlightnál egy fokkal hatásvadászabb filmnek tűnik az előzetes alapján a Dark Waters.

Kissé didaktikus is, ahogyan a pár perc alatt át akarják adni nekünk a nagy fordulatot, melyen az égvilágon senki nem fog meglepődni: a cégek korruptak. Kétségkívül Oscar-szezonra pozicionált alkotásról beszélünk, de valószínűleg egy olyan erős mezőnyben, amilyen az idei (Joker, Marriage Story már tuti favoritunk), el fog vérezni. Ez viszont nem jelenti, hogy Todd Haynes filmje ne lenne egy igényesen elkészített alkotás.

Mark Ruffalót mostanában amúgy is ritkán látni főszerepben – sőt az utóbbi két-három évben csak Marvel-produkciókban láthattuk. Mellette pedig Anne Hathaway, Tim Robbins és Bill Pullman is megjelennek. A Dark Waters amerikai premierje november 22-re esik – magyar forgalmazásról egyelőre nincs információnk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..