Hírek

Mérgezett lakosság – Dark Waters előzetes

Mark Ruffalo a Dark Waters előzetesében a vállalati fejesekkel megy szembe, hogy megmentsen egy vegyi károkkal sújtott kisvárost.

A Távol a mennyországtól és a Carol rendezője készíti a Dark Waterst, mely egy meghökkentő igaz történeten alapul. Egy ügyész, Robert Bilott (Mark Ruffalo), aki már igen magasra küzdötte fel magát a ranglétrán, úgy dönt, mégis főnökei ellen fordul, akiknek a tiszteletéért kuncsorgott hosszú éveken keresztül. Az ok pedig mi más lehetne, mint erkölcsi? Egy vegyipari vállalat ugyanis lassan, de biztosan tönkreteszi a helyiek életterét, gyilkolja az állatokat és mérgezi az ott élőket vízszennyezésével. A makacs ügyvéd pálfordulása azonban csak akkor érkezik el, mikor kiderül számára, hogy saját főnökei is ellehetetlenítik próbálkozásait.

A Spotlightnál egy fokkal hatásvadászabb filmnek tűnik az előzetes alapján a Dark Waters.

Kissé didaktikus is, ahogyan a pár perc alatt át akarják adni nekünk a nagy fordulatot, melyen az égvilágon senki nem fog meglepődni: a cégek korruptak. Kétségkívül Oscar-szezonra pozicionált alkotásról beszélünk, de valószínűleg egy olyan erős mezőnyben, amilyen az idei (Joker, Marriage Story már tuti favoritunk), el fog vérezni. Ez viszont nem jelenti, hogy Todd Haynes filmje ne lenne egy igényesen elkészített alkotás.

Mark Ruffalót mostanában amúgy is ritkán látni főszerepben – sőt az utóbbi két-három évben csak Marvel-produkciókban láthattuk. Mellette pedig Anne Hathaway, Tim Robbins és Bill Pullman is megjelennek. A Dark Waters amerikai premierje november 22-re esik – magyar forgalmazásról egyelőre nincs információnk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya