Hírek

Mérgezett lakosság – Dark Waters előzetes

Mark Ruffalo a Dark Waters előzetesében a vállalati fejesekkel megy szembe, hogy megmentsen egy vegyi károkkal sújtott kisvárost.

A Távol a mennyországtól és a Carol rendezője készíti a Dark Waterst, mely egy meghökkentő igaz történeten alapul. Egy ügyész, Robert Bilott (Mark Ruffalo), aki már igen magasra küzdötte fel magát a ranglétrán, úgy dönt, mégis főnökei ellen fordul, akiknek a tiszteletéért kuncsorgott hosszú éveken keresztül. Az ok pedig mi más lehetne, mint erkölcsi? Egy vegyipari vállalat ugyanis lassan, de biztosan tönkreteszi a helyiek életterét, gyilkolja az állatokat és mérgezi az ott élőket vízszennyezésével. A makacs ügyvéd pálfordulása azonban csak akkor érkezik el, mikor kiderül számára, hogy saját főnökei is ellehetetlenítik próbálkozásait.

A Spotlightnál egy fokkal hatásvadászabb filmnek tűnik az előzetes alapján a Dark Waters.

Kissé didaktikus is, ahogyan a pár perc alatt át akarják adni nekünk a nagy fordulatot, melyen az égvilágon senki nem fog meglepődni: a cégek korruptak. Kétségkívül Oscar-szezonra pozicionált alkotásról beszélünk, de valószínűleg egy olyan erős mezőnyben, amilyen az idei (Joker, Marriage Story már tuti favoritunk), el fog vérezni. Ez viszont nem jelenti, hogy Todd Haynes filmje ne lenne egy igényesen elkészített alkotás.

Mark Ruffalót mostanában amúgy is ritkán látni főszerepben – sőt az utóbbi két-három évben csak Marvel-produkciókban láthattuk. Mellette pedig Anne Hathaway, Tim Robbins és Bill Pullman is megjelennek. A Dark Waters amerikai premierje november 22-re esik – magyar forgalmazásról egyelőre nincs információnk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya