Hírek

Darren Aronofsky filmet rendez Elon Musk életéről

A meghökkentő projekt az A24-nél készül és egy Musk életéről szóló könyvön alapul.

Darren Aronofsky következő rendezése egy életrajzi film lesz Elon Musk életéről az A24 számára – írja az IndieWire. Az értesülésüket a stúdió is megerősítette. A film Walter Isaacson tavaly szeptemberben megjelent életrajzán alapul. Isaacson 2011-es Steve Jobs-életrajza inspirálta a 2015-ös Steve Jobs című, Oscar-díjra jelölt filmet, amelyet Danny Boyle rendezett, ez mindenképpen figyelemreméltóvá teszi az új projektet. További részletek azonban még nem ismertek, így például az sem, hogy ki játssza majd Muskot.

A techmogulról szóló film a Rekviem egy álomért rendezőjének második saját gyártású projektje az A24-nél. A tavalyi A bálnáért Brendan Fraser megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. Közben az A24 újra forgalmazásba viszi Aronofsky első nagyjátékfilmjét, az 1998-as Pit, IMAX-ben.

Elon Musk egy éve vásárolta meg a Twittert 44 milliárd dollárért. Azóta a közösségi oldalt átnevezte X-re, elbocsátásokat hajtott végre és sok olyan változtatást vezetett be, amelyek miatt elfordultak tőle a felhasználók (például fizetőssé tette az igazolt felhasználói státuszt). Korábban, 2018-ban az üzletember lemondott a Tesla elnöki posztjáról, miután az elektromos járműgyártó egyik korai befektetője volt; abban az évben a SEC beperelte őt, mert arról tweetelt, hogy magánúton átvette a vállalatot, ami nem volt igaz. Musk harmadik legismertebb tevékenysége, hogy 2002-ben alapította a kaliforniai székhelyű SpaceX űrhajógyártó és védelmi vállalatot.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com