Hírek

Darren Aronofsky újra rendez

Új Darren Aronofsky film a láthatáron: az amerikai rendező ezúttal egy színdarabot visz filmvászonra. A bálna főszerepét pedig Brendan Fraser játssza.

Három évvel az általunk nagyra értékelt anyám! után új projektjén dolgozik Darren Aronofsky, jelenti a Collider. Az emberi pszichológiát boncolgató, furcsa, sokszor nyers és erőszakos filmjeiről ismert amerikai rendező most egy díjnyertes színdarabhoz nyúlt. Samuel D. Hunter The Whale (A bálna) című színpadi művét maga Hunter fogja forgatókönyvvé alakítani.

A bálna egy túlsúlyos remetéről szól, aki még mielőtt teljesen halálba enné magát, felveszi a kapcsolatot rég elveszett lányával.

A reménytelen esetként elkönyvelt fickó egy utolsó kísérletet tesz, hogy kapcsolatot létesítsen a külvilággal, ami elől már évek óta menekül. Az izgalmas sztori tehát adott, s az is, ki játssza “a bálnát”: a 90-es évek azóta már megkomolyodott szépfiúja, Brendan Fraser. Fraser az őserdő hőseként és A múmia filmek főszereplőjeként vált népszerűvé, majd sokáig csupa középszerű produkciókban szerepelt. Az utóbbi években A bizalom és a Doom Patrol sorozatokban láthattuk.

A forgatókönyvíró Hunter így nyilatkozott a produkcióról:

“Ez egy kivételesen személyes történet és nagy örömömre szolgál, hogy most egy szélesebb közönséghez is eljut. Fiatal egyetemista koromban, mikor az első színdarabjaimat írtam, láttam a Rekviem egy álomért-et, s azóta vagyok rajongója Darren-nek. Hálás vagyok, hogy ő adja majd páratlan tehetségét ehhez a filmhez.”

Aronofsky az A24 független produkciós céggel társul, ami az utóbbi évek olyan filmsikereiért felelős, mint a Magyarországon forgatott Midsommar, a Csiszolatlan gyémánt vagy az Oscar-díjas Holdfény. A bálna premierdátuma még ismeretlen.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com