Hírek

Darth Vader több szavazatot kapott, mint Obama

Darth Vader, a Csillagok háborúja ikonikus hőse óriásplakáton „köszönte meg” az ukrán választóknak, hogy nagy számban támogatták őt az október 28-i parlamenti választásokon.

A Kijev központjában feltűnt óriásplakáton a „sötét oldal” nagyura kijelenti, hogy nem érte váratlanul magas támogatottsága, hiszen népszerűsége töretlen, amit tettekkel és nem puszta ígéretekkel alapozott meg. Leszögezi, hogy a vitatott öt körzetben, ahol nem hirdettek eredményt, az újraválasztásokon 30-40 százalékos eredményre számít. „Kérem az ukrán választókat, hogy tegyék félre a viccet, és vegyék komolyan a választásokat! Ne szavazzanak továbbra sem Putyinra, panda medvére, Lady Gagára és más hasonló „technikai” jelöltekre, akik mögött a hatalmon lévő Régiók Pártja áll” – figyelmeztet a figura.

A sötét nagyúr felszólítja továbbá az ukránokat, hogy egyesüljenek az ő oldalán az ország jövője érdekében, és emlékeztet arra, hogy támogatói a reformok mellett tették le voksukat.

Valóban sok ukrán választó írt fel a szavazócédulára filmhősöket, amerikai sztárokat vagy éppen külföldi politikai vezetőket, akiket minden jelöltnél szívesebben látna a parlamentben. A vicceiről híressé vált dél-ukrajnai Odesszában például sajtójelentések szerint a szavazatok 3-5 százaléka lett emiatt érvénytelen. Darth Vader magasan a legtöbb szavazatot kapta, jócskán maga mögé utasítva Barack Obama amerikai, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com