Hírek

David Attenborough sorozatában teljesen új dolgot mutat az állatvilágból – Life in Color előzetes

Life-in-Color-David-Attenborough

A hamarosan érkező Life in Color sorozatban David Attenborough úgy mutatja meg az állatvilágot, ahogy még senki sem látta, és nem is láthatta!

A Netflix közzé tette David Attenborough közelgő dokumentumsorozatának előzetesét. A Life in Color első ránézésre egy klasszikus természetfilm sorozat, ami bemutatja, hogyan használják az állatok a színeket. Némelyikük a figyelmet kívánja magára vonni élénk árnyalataival, másoknak a rivalizáláskor jön jól néhány erős szín, és persze vannak olyanok is, akik fehér bundájuknak köszönhetően jól eltudnak rejtőzni a hóban.

Ami különlegessé teszi a sorozatot, hogy kiszakít bennünket a szűk emberi nézőpontunkból. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy szemünk nem a teljes színspektrumot látja, így amit mi tapasztalunk, az teljesen más egy állat szemével. A Collider kiemeli, hogy korábban is készültek dokuszériák, és dokumentumfilmek, amik ezt a témát járják körül, de a széria technikailag egy következő lépcsőfok.

„Hogy megértsük, hogyan működnek ezek a színek, meg kell figyelnünk egy állati perspektívából. Új kamerákat fejlesztettünk kizárólag ehhez a sorozathoz, hogy ez lehetséges legyen.”

– hangzik el az előzetesben a lelkes narrátor hangján és mindjárt ízelítőt is kapunk, mit is jelent egy rák, egy sáska, vagy egy pók szemével látni.

A Life in Color a Humble Bee Films és a SeeLight Pictures közös munkája, aminek készültében a BBC is közreműködött. A sorozat három részes lesz, mindhárom epizód különböző irányokból közelít az állatvilág színpompás világához.

A Life in Color a Föld napján, április 22-én debütál a Netflixen.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés