Hírek

David Attenborough új sorozatot készít a Netflix és a BBC számára

David Attenborough Life in Colour című új sorozata a színek jelentőségét vizsgálja az állatok egymás közötti kommunikációjában.

David Attenborough a Netflix számára készített Our Planet című sorozatának nyolc epizódja révén a nézők bepillantást nyerhettek az édes- és sós vizek, a szavannák, az erdők és a jég borította hegyek világába. A szolgáltatásban 2019. április 5-én elérhetővé váló, lélegzetelállító képeket felvonultató, mélyen elgondolkodtató sorozatot a vasárnap megrendezésre kerülő  71. Emmy-gálán két díjjal is kitüntették.

A Netflix a BBC-vel karöltve most egy újabb természetfilm-sorozat, a Life in Colour tervét jelentette be, ami előreláthatólag  2021-ben válik majd elérhetővé a nézők számára, amikorra David Attenborough egyébként már 95 éves lesz. Ez lesz az első alkalom, amikor a Netflix és a BBC egy természetfilm-sorozat kapcsán együttműködik. A szériával kapcsolatos produkciós feladatokat Humble Bee Films és Sealight Pictures látja majd el.

„A színek használatának még akadnak feltérképezetlen területei az állatok viselkedését tekintve, és várjuk, hogy néhány új kamerát terepen is kipróbálhassunk, segítve ezzel a felderítést. Gyönyörű és érdekfeszítő sorozat lesz!ígérte előljáróban Humble Bee Films producere, Stephen Dunleavy.

„Várom, hogy lássam az innovatív fényképezés technika és a színek használatának állatok életében betöltött szerepének részletes vizsgálatának eredményét” tette hozzá Patrick Holland a BBC Two oldaláról.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..