Hírek

David Ayer örülne, ha saját Suicide Squad változata megjelenhetne

A hamarosan érkező Snyder Cut után jöhet az Ayer Cut? A Suicide Squad is hasonló átdolgozásokon esett át, míg az eredeti műre rá se lehetett ismerni. De szüksége van a rajongóknak és a világnak arra, hogy lássák ezt?

Hosszú ideje kérlelték a rajongók a Warner Bros.-t, hogy a stúdió bemutassa Zack Snyder eredetileg elképzelt Az Igazság Ligája filmjét. Az elsődleges forgatás után a rendező családi tragédiák miatt ott kényszerült hagyni a projektet, majd távozta után a Warner rendesen újravágta az anyagot, és utóforgatásokat is eszközölt Joss Whedon rendezésében. Így egy kissé torz film jöhetett létre, ami igazán rokonítható a jóval hosszabb és sötétebb esztétikájú eredeti verzióval.

A Snyder Cut tétje tehát ez volt: egy alkotó beteljesítheti a koncepcióját, a rajongók pedig egy széles körben nem kedvelt film olyan inkarnációját láthatják, ami talán jobban megfelel az ízlésüknek (talán nem). Az HBO Max végül kiadja Zack Snyder munkáját, ami még extra 20-30 millióba kerül – erre a vonatra igyekszik felül David Ayer is, a Suicide Squad: Öngyilkos osztag író-rendezője.

Ha emlékszünk még 2015 nyarára, mikor először láthattuk mozgásban a Suicide Squadot, egy komor és morbid előzetest kaptunk, amiben a Jared Leto által játszott Joker még olyan hatást keltett, hogy a hideg futkosott a hátunkon. Erre pár hónapra már viccelődő agymenésként láttatták a produkciót, ahol a Bohemian Rhapsody szól, miközben vicces beszólások pattognak a szereplők közt.

David Ayer egy Twitter-bejegyzésben fejtette ki, reagálva egy újságírónak, hogy az ő verzióját még nem látta senki.

Az eredeti rekreálása sokkal kevesebb pénzből összejöhetne, számára hatalmas katarzis lenne, mert olyan filmért kapta eddig a seggbe rúgásokat, amibe a stúdió keményen belenyúlt. Ayer már nem először kommentálta a változtatásokat filmjén, így nem idegen tőle, hogy elégedetlen az elkészült alkotással.

Mivel már készült egy bővített változat a Suicide Squadhoz, így könnyen lehet, hogy a rajongói hangok nem lesznek annyian, mint Snyder esetében, ami ahhoz vezethet, hogy a nyomasztóbb Ayer-vágást sosem láthatjuk. Kivéve, ha az HBO Max mélyen belenyúl a zsebébe.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya