Hírek

A BBC filmmel, Budapest programokkal emlékezik David Bowie-ra

David Bowie három hónappal a halála előtt tudta meg, hogy betegsége gyógyíthatatlan – írta a BBC, mely szombaton sugározza a tavaly januárban elhunyt énekesről készült dokumentumfilmjét. Nem csak a BBC emlékezik, világszerte számos emlékestet tartanak a napokban a művész tiszteletére.

A David Bowie: The Last Five Years (Az utolsó öt év) című filmben hangzik el, hogy az énekes a Lazarus című videó készítése közben értesült arról, hogy a kezelést befejezik. A műsor az énekes A Reality Tour című, 2003-2004-es turnéját, valamint élete utolsó négy évét mutatja be.

Johan Renck, a Lazarus című videó rendezője a filmben elmondja: „Később jöttem rá, hogy a forgatás hetében tudatták vele, hogy vége… Befejezik a kezelést, a betegség győzött”. Renck arról is beszélt, hogy a videó, melyben Bowie bekötött szemmel fekszik az ágyban, nem az énekes betegségére utal: „Számomra ez a történet bibliai vonatkozásával kapcsolatos, a feltámadással, semmi köze David állapotához. Azért ilyen a jelenet, mert nekem tetszett ez a kép világ”.

Bowie producere, Tony Visconti is megszólal a dokumentumfilmben. Szerinte a világsztár „csúcsformában” volt, amikor utolsó albumát, a Blackstart rögzítették. Az album 2016. január 8-án, Bowie 69. születésnapján jelent meg. Két nappal később az énekes meghalt.

A szomorú évforduló kapcsán a hétvégén szerte a világon rendeznek David Bowie programokat. Budapesten este héttől a Könyvtár Klubban az Anima Prizma Mozgásműhely tart David Bowie táncestet, 20:30-tól a népszerű indie zenészekből álló The Starmans – David Bowie tribute band ad koncertet a Muzikumban. Szintén 20:30-tól Bérczesi Robi, Dalai David és a Plutó játszik David Bowie dalokat a Hunnia Bisztróban a Bowie 70 című programon. A bulizni vágyók sem maradnak ki az emlékezésből, 23 órától a Gozsdu Manó Klub tart emlékestet.

Természetesen filmes programokat is találnak a rajongók. Holnap a Bem Mozi 17 órától műsorára tűzi a Krisztus utolsó megkísértése című filmet, amiben Bowie Pontius Pilatus szerepét kapta, Szegeden szintén holnap 16 órától premier előtt játsszák a Belvárosi Moziban a művész londoni életműkiállításáról szóló filmet, a David Bowie arcait – a film országszerte január 12-étől látható a mozikban.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com