Hírek

Visszatér a testhorrorhoz David Cronenberg – Crimes of the Future előzetes

Viggo Mortensen, Léa Seydoux és Kristen Stewart a test mutálásával kísérletezik a Crimes of the Future-ben.

David Cronenberg visszatér a testhorror műfajához, amely annak idején oly híressé (hírhedté) tette őt. A Crimes of the Future nyolc év kihagyás után az első nagyszabású filmje, a világpremierje pedig a cannes-i filmfesztiválon lesz. Az első kedvcsináló percekkel azután debütált, hogy hivatalossá vált a film részvétele a versenyprogramban.

A filmben ismét felbukkan Viggo Mortensen, aki Cronenberg újabb korszakának visszatérő színésze, mellette pedig Léa Seydoux és Kristen Stewart is látható lesz a kellőképpen kényelmetlennek ígérkező darabban. Az előzetesben hátborzongató orvosi beavatkozásokat láthatunk, többek között egy olyan felvételt, ahol valakinek a száját összevarrják.

A hivatalos szinopszis szerint „ahogy az emberi faj alkalmazkodik a szintetikus környezethez, a test új átalakulásokon és mutációkon megy keresztül. Saul Tenser (Viggo Mortensen), a sztárperformanszművész partnerével, Caprice-szal (Léa Seydoux) nyilvánosan mutatja be szerveinek metamorfózisát avantgárd performanszokban. Timlin (Kristen Stewart), a Nemzeti Szervnyilvántartás nyomozója megszállottan követi mozgását, ekkor bukkan fel egy titokzatos csoport… Küldetésük Saul hírnevét felhasználva fényt deríteni az emberi evolúció következő szakaszára.”

Cronenberg olyan klasszikusokról híres, mint az Erőszakos múlt, a Karambol és A légy, amelyek kifejezetten kedélyborzoló darabok. A Crimes of the Future pedig az első hírek szerint klasszikus Cronenberg-film, ami azt jelenti, hogy a cannes-i versenyben bizonyára megbotránkoznak rajta a nézők. És Cronenberg valószínűleg nem is akarná ezt másképp.

A Crimes of the Future a fesztiválszereplés után az Egyesült Államokban már júniustól látható lesz a Variety szerint, magyar premierről még korai lenne találgatni.

Frissítés: nem sokkal a teaser után megjelent a film hosszabb, nemzetközi előzetese is:

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com