Hírek

David Cronenberg tévésorozaton dolgozik

David Cronenberg

David Cronenberg, akinek olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint a Videodrome, A légy, A meztelen ebéd vagy a Karambol,  a most zajló Velencei Nemzetközi Fesztiválon vehetett át életműdíjat munkásságáért.

A vér bárójának is nevezett rendezőt Alberto Barbero fesztiváligazgató többek között a következő mondattal jellemezte: „minden idők egyik legmerészebb rendezője, fáradhatatlan innovátor”.

Cronenberg jelenleg egy tévésorozaton dolgozik, több információt azonban nem árult el. Korábban már rendezett egy-egy részt olyan szériák számára, mint Peep Show, a Friday the 13th: The Series vagy mint a Scales of Justice, illetve a forgatókönyvre hivatkozva visszautasította A törvény nevében (True Detective) második évadának rendezői székét.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya