Hírek

David Lynch rövidfilm- és fotópályázat érkezik!

A Budapest FotóFesztivál szervezője és a Műcsarnok filmes és fotós pályázatot hirdet a Műcsarnokban látható David Lynch kiállításhoz kapcsolódóan.

A pályázat két főkategóriából áll: „Kis történetek, kis titkok” professzionális rövidfilm pályázat és „Gyermekkori (rém)álmok” nyílt fotópályázat.

A pályázatra való nevezés és a pályaművek beküldése díjmentes. A pályaművek elbírálását mindkét főkategóriában – többfordulós kiválasztással – szakmai zsűri látja el. A pályázat zsűrizése anonim.

 

„Kis történetek, kis titkok” professzionális rövidfilm pályázat

A pályázat rövidfilmes főkategóriájában a kiírók minden hazai, illetve határon túli, 18. életévét betöltött professzionális filmkészítő vagy film/média szakos felsőoktatásban részt vevő hallgató pályázatát várják. Olyan munkákat várnak, amelyek David Lynch munkásságától és különösképpen mostani budapesti kiállításától inspirálódva, az ő szellemiségéhez hűen, de egyéni módon tárják föl és mutatják be a film eszközeivel Lynch alkotói világának karakterét, képi világának és hangi univerzumának roppant változatos, markánsan egyedi jellegét.

A kiírók alapos és elmélyült videómunkákat várnak, de a David Lynchre annyira jellemző finom iróniát is szeretnék viszontlátni. Olyan munkákat várnak, amelyek képesek

bejárni a józan realitás és a béklyók nélküli szürrealitás határvidékeit.

Pályázni egy darab 2019. március 20. és 2019. május 10. között készült, maximum 3 perces, legalább HD minőségű rövidfilmmel lehet. Zsűritagok: Horváth György, a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Kende János filmoperatőr, Török Ferenc, Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró.

 

„Gyermekkori (rém)álmok” nyílt fotópályázat

A nagyközönség számára meghirdetett fotópályázat minden hazai, illetve határon túli, 18. életévét betöltött természetes személy számára nyitott, további megkötés nélkül. A kiírók olyan munkákat várnak, amelyek David Lynch munkásságától, különösképpen mostani budapesti kiállításától inspirálódva, az ő szellemiségéhez hűen, de egyéni módon tárják föl és mutatják be a fotográfia eszközeivel a gyermekkor vizuális emlékeit: a gyakran rejtőző, néha félig a tudatalattiban szunnyadó, s nem is mindig kellemes, melengető vagy boldogító képeket.

Pályaművek az alábbi kategóriákban adhatók be: „Gyermekkori (rém)álmok” (egyedi); „Gyermekkori (rém)álmok” (sorozat). Pályázni 2019. március 20. és 2019. május 10. között készült képekkel lehet. Egy pályázó maximum 3 egyedi képpel és/vagy maximum 1 kép-sorozattal jelentkezhet. A képsorozat legfeljebb 7 képet tartalmazhat. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyszerre egyedi képként és sorozat részeként is.

Zsűritagok: Kocsány Kornél fotográfus, a Budapest FotóFesztivál projekt koordinátora, Somosi Rita művészettörténész, a Budapest FotóFesztivál alapítója, Szarka Klára fotótörténész, a Budapest FotóFesztivál kurátora.

A pályázatokról további, például technikai részleteket ezen a linken lehet olvasni.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com