Hírek

David Lynch új rövidfilmje látható a Netflixen

David Lynch egy majmot vallat jellegzetesen lynchi, bizarr rövidfilmjében.

A rendező 74. születésnapja tiszteletére a Netflix egy 17 perces rövidfilmet mutatott be: a What Did Jack Do? (kb. „Mit tett Jack?”) című darabban egy detektív egy gyilkossággal vádolt majom után nyomoz – írja a The Playlist.

A film fekete-fehér; a főszereplő maga Lynch; a majom pici öltönyben feszít és tud beszélni… Mi kell még az őrülethez? Hát persze, egy dalbetét. És a szokásos lynchi szürrealizmus.

What Did Jack Do? már 2016-ban elkészült és 2018-ban le is vetítették a Lynch’s Festival of Disruption című filmfesztiválon, de most először tekinthető meg a nagyközönség számára. Hogy a megjelenés jelent-e valamiféle hosszabb távú partnerséget a Netflix és a rendező között, arról nem tudni.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..