Hírek

David Lynch új rövidfilmje látható a Netflixen

David Lynch egy majmot vallat jellegzetesen lynchi, bizarr rövidfilmjében.

A rendező 74. születésnapja tiszteletére a Netflix egy 17 perces rövidfilmet mutatott be: a What Did Jack Do? (kb. „Mit tett Jack?”) című darabban egy detektív egy gyilkossággal vádolt majom után nyomoz – írja a The Playlist.

A film fekete-fehér; a főszereplő maga Lynch; a majom pici öltönyben feszít és tud beszélni… Mi kell még az őrülethez? Hát persze, egy dalbetét. És a szokásos lynchi szürrealizmus.

What Did Jack Do? már 2016-ban elkészült és 2018-ban le is vetítették a Lynch’s Festival of Disruption című filmfesztiválon, de most először tekinthető meg a nagyközönség számára. Hogy a megjelenés jelent-e valamiféle hosszabb távú partnerséget a Netflix és a rendező között, arról nem tudni.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya