Hírek

David Tennant lesz a BAFTA házigazdája

Nyolcvan-nap-alatt-a-Föld-körül-Around-the-World-in-80-Days-David-Tennant

A Ki vagy, doki? színésze, David Tennant először lesz a brit filmes díjátadó házigazdája.

Az Egyesült Királyság legnagyobb filmes díjátadóját, a BAFTA gálát február 18-án tartják a londoni Royal Festival Hallban, ennek a házigazdája lesz David Tennant.

„Nagy örömömre szolgál, hogy felkértek az EE BAFTA Film Awards házigazdájának, és segíthetek megünnepelni az idei év legjobb filmjeit és azt a sok zseniális embert, aki életre keltette őket” – mondta Tennant, akinek filmes, televíziós és színpadi karrierjét olyan mérföldkövek is tarkítják, mint a Harry Potter és a tűz serlege, a Good Omens és a Broadchurch. Jelenleg a Donmar Warehouse-ban Macbeth szerepében látható – írja a Variety.

„Nagyon örülünk, hogy David Tennant lesz a 2024-es EE BAFTA Film Awards házigazdája” – tette hozzá Jane Millichip, a BAFTA vezérigazgatója. „A brit és a nemzetközi közönség méltán szereti őt. Melegszívűsége, bája és pajkos szellemessége kihagyhatatlan showműsort csinál majd majd a Royal Festival Hall vendégei és a nézők milliói számára.”

A korábbi években Richard E. Grant és Rebel Wilson vezették a ceremóniát. Úgy tűnik, a Brit Akadémia – amely sokáig Stephen Fry szolgálatait vette igénybe – most minden évben új arcot választ.

Ugyancsak ma jelentették be a BAFTA 24 kategóriájának long listjeit, amelyek alapján január 18-án megszületnek a végleges jelölések. Ezeket a korábbi Rising Star-díj jelöltek, Naomi Ackie és Kingsley Ben-Adir hozzák nyilvánosságra. A long listek alapján a legtöbb jelölésre a Barbie, az Oppenheimer és a Megfojtott virágok esélyes, amelyek 15-15 kategóriában szerepelnek, de 14 helynél tart a Szegény párák is. A Maestro 12, a Saltburn 11 előzetes említést kapott – utóbbi viszont a legjobb film kategóriájából kimaradt.

A BAFTA Film Awards-ot az Egyesült Királyságban a BBC One és az iPlayer sugározza, itthon nem számíthatunk hivatalos élő közvetítésre.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com