Hírek

David Zucker, a Csupasz pisztoly és a Horrorra akadva rendezője új filmjén dolgozik

Csupasz-pisztoly-Leslie-Nielsen

A paródiák koronázatlan királya, David Zucker újra filmet forgat, ezúttal egy 1940-es évekbeli film noir kerül nála terítékre, jócskán kifigurázva. Íme minden, amit tudni lehet a készülő projektről!

Csupasz pisztoly, Horrorra akadva, Airplane!, Top Secret! David Zucker több évtizedet átfogó életműve csupa mára már klasszikusnak számító paródiából áll. Az amerikai rendező filmjei jellemzően a műfajt kifigurázó, szóviccekben bővelkedő, jól ismert komikusokat felvonultató alkotások. A 2013-ban megjelent Horrorra akadva (Scary movie) ötödik része óta nem írt vagy rendezett, így a hír, hogy újra nyeregbe pattan, sokakat megörvendeztetett.

David Zucker új projektje a The Star of Malta címet viseli,

egy ’40-es évekbeli film noir, írja a Collider. Főhőse a profi bokszoló Joe Medina, aki egy halálos kimenetelű K.O. ütése miatt eddig dutyiban üldögélt. A frissen szabadult Joe Hollywood felé veszi az útját, hogy megtalálja rég elveszett szerelmét. A szeretett nő felkutatása közben rábukkan egy eltűnt gyémántra, a Málta csillaga nevet viselő drágakő viszont elátkozott, megtalálóját gyilkosságokba hajszolja. Nem lesz ez másként Joe esetében sem, akit hatalmába kerít a gyémánt, s mindenkit kinyír, aki az útjába áll.

Zucker ismét régi alkotótársával, Pat Proft forgatókönyvírókkal társul, akivel közösen szerzik a The Star of Malta forgatókönyvét. Proft előzőleg a Csupasz pisztoly trilógián és a Horrorra akadva filmeken dolgozott együtt Zuckerrel, amúgy a Rendőrakadémia készítője. Hozzájuk csatlakozik Michael McManus, aki A nagy durranás 2. és a Mafia! vígjátékok forgatókönyvét írta. A szereplőgárdáról még nincs hír, kíváncsian várjuk, ki kerül bele a régiek és a komikusok új generációja közül.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com