Hírek

DC-univerzum hírcsomag: Premierek, előzetesek és milliós bajuszok

Az elmúlt héten rengeteg újdonság került felszínre a DC Comics mozis univerzumával kapcsolatban. A 2017-es San Diego-i Comic Con paneljén bejelentett híreket és az azóta felmerült információkat gyűjtjük itt most össze.

A Comic Con-on minden évben emlékezetes bemutatóval jelentkezik a DC és a Warner Bros. – ez idén sem maradt el. A Jason Momoa főszereplésével és James Wan (Démonok között) rendezésével készülő Aquamanből mutattak egy rövid előzetest 17 hónappal a megjelenés előtt. Ezután pedig újra összeállt az Igazság Ligája a színpadon: Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman), Ray Fisher (Cyborg) és Ezra Miller (Flash) csatlakozott Momoához. Együtt prezentálták Zack Snyder csapatfilmjének legújabb és eddigi leglátványosabb előzetesét.

A kedvcsinálóban felülreprezentálták az idei sikergyáros Wonder Womant,

aki a DC eddigi legnépszerűbb filmjét tette le, mind anyagi és kritikai vonatkozásban. Patty Jenkins Wonder Woman című filmje már 780 millió dollár feletti nemzetközi bevételt tudhat magáénak. Az Egyesült Államokban pedig a nyár legjövedelmezőbb filmjévé vált 390 milliójával, megelőzve ezzel a Marvel két filmjét is: A galaxis őrzői vol. 2.-t és a Pókember – Hazatérést.

Nem is kérdés tehát, hogy a stúdió folytatni akarja Wonder Woman sztoriját, így nem is haboztak sokat a premierdátum bejelentésével. A harcos amazont legközelebb 2019. december 13-án láthatjuk. Gal Gadot visszatér, ám arról, hogy Patty Jenkins újra a rendezői székbe ül-e, még nincsenek információk.

Sokak meglepetésére az Aquaman után a DC a Shazam! című szuperhősmozit tervezi bemutatni David F. Sandberg (Amikor kialszik a fény) rendezésében. A főszerepben egy kisfiú áll majd, aki képes átváltozni hatalmas, villámokat dobáló izomkolosszus felnőtté. A tervezett premier 2019. április 5-ére esik, így joggal tehetjük fel a kérdést: mi történt a többi saját filmmel? Matt Reeves The Batmanje, Joss Whedon Batgirlje, David Ayer Gotham City Sirense, a Suicide Squad 2 és a Justice League Dark így egyelőre parkolópályára szorulnak – könnyen lehet, hogy évekig nem láthatunk belőlük semmit.

Flash önálló filmje tűnik még aránylag közelinek, ugyanis bejelentették, hogy

a népszerű Flashpoint-paradoxon sztorit köré fog épülni a történet,

melyben Barry Allen visszamegy az időben megakadályozni anyja halálát, de ezzel olyan pillangó-hatásokat indít el, melynek következtében az ifjú Bruce Wayne halálát leli. A fordulatos történetben így apja, Thomas Wayne válik Batmanné, míg anyja megőrül és Jokerhez hasonló figurává válik. Ha igazak a hírek, akkor a The Walking Dead két sztárja, Lauren Cohan és Jeffrey Dean Morgan játszhatják el ezeket a nem mindennapi szerepeket.

Persze mindez még nagyon messze van, előbb az a fontos, hogy Az Igazság Ligája film jól sikerüljön. Egy családi tragédia folytán Zack Snydert Joss Whedon váltotta a rendezői székben, ami először csak annyit jelentett, hogy ő felügyeli az utómunkát. Whedon azonban több jelenetet is írt a filmhez, melyeket még jelenleg is forgatják.

Probléma csúszott azonban az időpontok egyeztetésébe, a Supermant játszó Henry Cavill ugyanis éppen a Mission: Impossible 6-ot forgatja, így nem csak nehezen tud részt venni a forgatásokon, de a kémfilmhez növesztett bajuszát se vághatja le a szerződése szerint. A Warner így kénytelen az utóforgatásokon Cavill arcszőrzetét számítógépes technikával eltüntetni, ez pedig nem aprópénz még egy stúdiónak sem.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya