Hírek

DC-univerzum hírcsomag: Premierek, előzetesek és milliós bajuszok

Az elmúlt héten rengeteg újdonság került felszínre a DC Comics mozis univerzumával kapcsolatban. A 2017-es San Diego-i Comic Con paneljén bejelentett híreket és az azóta felmerült információkat gyűjtjük itt most össze.

A Comic Con-on minden évben emlékezetes bemutatóval jelentkezik a DC és a Warner Bros. – ez idén sem maradt el. A Jason Momoa főszereplésével és James Wan (Démonok között) rendezésével készülő Aquamanből mutattak egy rövid előzetest 17 hónappal a megjelenés előtt. Ezután pedig újra összeállt az Igazság Ligája a színpadon: Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman), Ray Fisher (Cyborg) és Ezra Miller (Flash) csatlakozott Momoához. Együtt prezentálták Zack Snyder csapatfilmjének legújabb és eddigi leglátványosabb előzetesét.

A kedvcsinálóban felülreprezentálták az idei sikergyáros Wonder Womant,

aki a DC eddigi legnépszerűbb filmjét tette le, mind anyagi és kritikai vonatkozásban. Patty Jenkins Wonder Woman című filmje már 780 millió dollár feletti nemzetközi bevételt tudhat magáénak. Az Egyesült Államokban pedig a nyár legjövedelmezőbb filmjévé vált 390 milliójával, megelőzve ezzel a Marvel két filmjét is: A galaxis őrzői vol. 2.-t és a Pókember – Hazatérést.

Nem is kérdés tehát, hogy a stúdió folytatni akarja Wonder Woman sztoriját, így nem is haboztak sokat a premierdátum bejelentésével. A harcos amazont legközelebb 2019. december 13-án láthatjuk. Gal Gadot visszatér, ám arról, hogy Patty Jenkins újra a rendezői székbe ül-e, még nincsenek információk.

Sokak meglepetésére az Aquaman után a DC a Shazam! című szuperhősmozit tervezi bemutatni David F. Sandberg (Amikor kialszik a fény) rendezésében. A főszerepben egy kisfiú áll majd, aki képes átváltozni hatalmas, villámokat dobáló izomkolosszus felnőtté. A tervezett premier 2019. április 5-ére esik, így joggal tehetjük fel a kérdést: mi történt a többi saját filmmel? Matt Reeves The Batmanje, Joss Whedon Batgirlje, David Ayer Gotham City Sirense, a Suicide Squad 2 és a Justice League Dark így egyelőre parkolópályára szorulnak – könnyen lehet, hogy évekig nem láthatunk belőlük semmit.

Flash önálló filmje tűnik még aránylag közelinek, ugyanis bejelentették, hogy

a népszerű Flashpoint-paradoxon sztorit köré fog épülni a történet,

melyben Barry Allen visszamegy az időben megakadályozni anyja halálát, de ezzel olyan pillangó-hatásokat indít el, melynek következtében az ifjú Bruce Wayne halálát leli. A fordulatos történetben így apja, Thomas Wayne válik Batmanné, míg anyja megőrül és Jokerhez hasonló figurává válik. Ha igazak a hírek, akkor a The Walking Dead két sztárja, Lauren Cohan és Jeffrey Dean Morgan játszhatják el ezeket a nem mindennapi szerepeket.

Persze mindez még nagyon messze van, előbb az a fontos, hogy Az Igazság Ligája film jól sikerüljön. Egy családi tragédia folytán Zack Snydert Joss Whedon váltotta a rendezői székben, ami először csak annyit jelentett, hogy ő felügyeli az utómunkát. Whedon azonban több jelenetet is írt a filmhez, melyeket még jelenleg is forgatják.

Probléma csúszott azonban az időpontok egyeztetésébe, a Supermant játszó Henry Cavill ugyanis éppen a Mission: Impossible 6-ot forgatja, így nem csak nehezen tud részt venni a forgatásokon, de a kémfilmhez növesztett bajuszát se vághatja le a szerződése szerint. A Warner így kénytelen az utóforgatásokon Cavill arcszőrzetét számítógépes technikával eltüntetni, ez pedig nem aprópénz még egy stúdiónak sem.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya