Hírek

De Niro és Pacino újra együtt, ezúttal Lady Gaga oldalán

Ridley Scott legújabb projektje, a Gucci nem akármilyen szereplőgárdát vonultathat fel: úgy hírlik, Al Pacino és Robert De Niro is szerepel majd a filmben.

Bár általában évtizedek szoktak eltelni két Pacino-De Niro film között, most alig egy évvel Az ír után máris újabb csemege ígérkezik. Beharangozták ugyanis Ridley Scott Gucci című filmjének tervezett szereplőgárdáját, s hát tátva maradt a szánk. Al Pacino és Robert De Niro mellett Adam Driver, Jared Leto és Jack Huston tűnhet majd fel az olasz divatmogul családról szóló drámában.

Bár még folynak az egyezkedések, az már jó ideje biztos, ki játssza a főszerepet: az énekesnő Lady Gaga bújik majd Patrizia Reggiani szerepébe. Reggiani a meggyilkolt Maurizio Gucci exfelesége volt, akit 1995-ben ítéltek el férje megöléséért. A film ezt a hírhedt esetet járja körbe, ami nem összetévesztendő egy másik divatmogul erőszakos halálával. Gianni Versace meggyilkolását Ryan Murphy dolgozta fel az American Crime Story: The Assassination of Gianni Versacce sorozatban.

Maurizio Gucci a divatmárka alapítójának unokája volt, egy bérgyilkos végzett vele, akit ex-felesége bérelt fel. Úgy szól a fáma, hogy Patrizia épp agytumor kezelésen ment keresztül, mikor Maurizio elhagyta egy másik nőért. Gyermekeik szerint a tumor is közre játszott Patrizia tettében, aki végül 18 évet ült börtönben gyilkosságért. A szenzációhajhász média végig közvetítette a történéseket, ők ragasztották rá Fekete Özvegy nevet is.

Lady Gagának ez lesz az első filmes projektje a Csillag születik óta, amiért esélyes volt Oscar-díjra a Legjobb Női Főszereplő kategóriában. De láthattuk már őt korábban az American Horror Story ötödik évadában is. A Gucci forgatókönyvét Roberto Bentivegna jegyzi, Sara Gay Forden The House of Gucci című könyve alapján.

Avatar

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya