Hírek

Christoph Waltz és Willem Dafoe a vadnyugaton csap össze

A Dead for a Dollar egy B-kategóriás western A-kategóriás színészekkel. Megérkezett az előzetes.

Nagyon jó meggyőző készsége lehet Walter Hillnek, hogy nemcsak Christoph Waltzot és Willem Dafoe-t, de még a karrierje felemelkedő ágában lévő Rachel Brosnahant (The Marvelous Mrs. Maisel) is sikerült rávennie új filmje főszerepére. Egyrészt, a Vörös zsaru, a 48 óra és A harcosok egykor nagysikerű rendezőjének legújabb alkotása úgy néz ki, mint valami sárgával fakított rémálom, és a kameramunka is csapnivaló. A korai ítélkezés jogosságát pedig tovább erősíti, hogy Hill az utóbbi években már képtelen volt izgalmas munkákat letenni az asztalra.

A 80 éves alkotó azonban nem először találkozik a western világával,

hiszen a Geronimo: Az amerikai legendával, a Vad Billel és a Jesse James balladájával már bizonyította, jól ismert terepen dolgozik. Most hatéves hibernálás után tér vissza a Dead for a Dollar című produkciójával, amelyhez a már említett nagy nevek mellett Hamish Linklater és Benjamin Bratt is csatlakozik.

A történetben Waltz és Dafoe karaktere nemezisei egymásnak, és miután előbbi testőrmunkát kap egy fiatal feleség megvédésére, addig ellenfele épp a hölgy levadászását kapta meg célul. A „csak egy maradhat” klasszikus felállásában tehát préri nem marad vértől szárazon.

A film szeptember 30-tól látható az amerikai mozikban, de első bemutatója a Velencei Filmfesztiválon lesz szeptember 6-án. Magyar premierről nincs információnk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com