Hírek

A Netflix legrosszabb barátnői újra bajban – Dead to Me (2. évad) előzetes

Szuperfogyasztható és szupernépszerű sorozat volt a Halott vagy (Dead to Me) első évadja, az új szezon premierdátumáról pedig az első előzetes hullajtotta le a leplet.

Christina Applegate és Linda Cardellini a főszereplői Liz Feldman (Az élet csajos oldala) sorozatának, mely egy kellemetlen barátságot mutat be. Jen (Applegate) férjét halálra gázolták, és képtelen összekaparni magát. Egy önsegítő csoportban találkozik az önmagát szintén özvegynek valló Judyval (Cardellini), aki pont a neki való személy egy ilyen tragédia után. A két nő nagyon egymásra talál, és hamar legjobb barátnőkké válnak – annyira, hogy Judy végül Jen albérlőjévé is válik. A sötét titok azonban, hogy a kedves új barát valójában a férj gyilkosa.

A Dead to Me 1. évadja a humor mellett a supsense-re és a drámára is egyaránt épített.

A komédiát azonban még abszurdabb és sötétebb irányba tolták el a finálé utolsó jelenetével. Bár az előzetes nem köntörfalaz, és bemutatja, mi történt, a spoilerek elkerülése végett azonban elég annyit mondani, hogy mindketten slamasztikába kerültek, és egyaránt haragudhatnak a másikra.

A csodálatos női barátság vajon túlélheti ezt a hazugságokkal és a gyilkosságokkal terhelt helyzetet? Applegate és Cardellini kémiája alapján talán lehet bennünk remény.

A sorozat második évadja május 8-án debütál a Netflixen.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.