Hírek

A Netflix legrosszabb barátnői újra bajban – Dead to Me (2. évad) előzetes

Szuperfogyasztható és szupernépszerű sorozat volt a Halott vagy (Dead to Me) első évadja, az új szezon premierdátumáról pedig az első előzetes hullajtotta le a leplet.

Christina Applegate és Linda Cardellini a főszereplői Liz Feldman (Az élet csajos oldala) sorozatának, mely egy kellemetlen barátságot mutat be. Jen (Applegate) férjét halálra gázolták, és képtelen összekaparni magát. Egy önsegítő csoportban találkozik az önmagát szintén özvegynek valló Judyval (Cardellini), aki pont a neki való személy egy ilyen tragédia után. A két nő nagyon egymásra talál, és hamar legjobb barátnőkké válnak – annyira, hogy Judy végül Jen albérlőjévé is válik. A sötét titok azonban, hogy a kedves új barát valójában a férj gyilkosa.

A Dead to Me 1. évadja a humor mellett a supsense-re és a drámára is egyaránt épített.

A komédiát azonban még abszurdabb és sötétebb irányba tolták el a finálé utolsó jelenetével. Bár az előzetes nem köntörfalaz, és bemutatja, mi történt, a spoilerek elkerülése végett azonban elég annyit mondani, hogy mindketten slamasztikába kerültek, és egyaránt haragudhatnak a másikra.

A csodálatos női barátság vajon túlélheti ezt a hazugságokkal és a gyilkosságokkal terhelt helyzetet? Applegate és Cardellini kémiája alapján talán lehet bennünk remény.

A sorozat második évadja május 8-án debütál a Netflixen.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya