Hírek

Oscar 2017: Így szólalt fel Deák Kristóf, miután átvette a díjat

Mint arról korábban már beszámoltunk, idén is magyar sikerrel zárult az Amerikai Filmakadémia díjátadója. Deák Kristóf, a Mindenki című egyben szupercuki, mégis vaskosan komoly kisfilm rendezője feleségével, Udvardy Anna producerrel és a film énektanár szereplőjével, Szamosi Zsófiával együtt ment a színpadra.

Rövid beszédében köszönetet mondott családjának és iskoláinak, akik segítettek eljutni eddig a mérföldkőig, majd külön kiemelte a gyerekeket, akik jobb hellyé teszik a világot. Beszédében nekik is megköszönte díját, remélve, hogy jó úton tudjuk nevelni őket.

Andy Vajna is gratulált

Ma délelőtt Andy Vajna filmügyi kormánybiztos is gratulált a Mindenki alkotóinak. Ahogy Twitter bejegyzésében fogalmazott: „felbecsülhetetlen hírnevet hoznak Magyarországnak”. (Ez volt amúgy a második bejegyzése, az elsőt Enyedi Ildikó sikere után küldte.)

A Mindenki az Ennemis intérieurs című francia, a La femme et le TGV című svájci, a Silent Nights című dán és a Timecode című spanyol filmmel volt versenyben a legrangosabb hollywoodi elismerésért, amelyet idén 89. alkalommal osztottak ki.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com