Fókuszban Hírek

Oscar 2017: Így szólalt fel Deák Kristóf, miután átvette a díjat

Mint arról korábban már beszámoltunk, idén is magyar sikerrel zárult az Amerikai Filmakadémia díjátadója. Deák Kristóf, a Mindenki című egyben szupercuki, mégis vaskosan komoly kisfilm rendezője feleségével, Udvardy Anna producerrel és a film énektanár szereplőjével, Szamosi Zsófiával együtt ment a színpadra.

Rövid beszédében köszönetet mondott családjának és iskoláinak, akik segítettek eljutni eddig a mérföldkőig, majd külön kiemelte a gyerekeket, akik jobb hellyé teszik a világot. Beszédében nekik is megköszönte díját, remélve, hogy jó úton tudjuk nevelni őket.

Andy Vajna is gratulált

Ma délelőtt Andy Vajna filmügyi kormánybiztos is gratulált a Mindenki alkotóinak. Ahogy Twitter bejegyzésében fogalmazott: „felbecsülhetetlen hírnevet hoznak Magyarországnak”. (Ez volt amúgy a második bejegyzése, az elsőt Enyedi Ildikó sikere után küldte.)

A Mindenki az Ennemis intérieurs című francia, a La femme et le TGV című svájci, a Silent Nights című dán és a Timecode című spanyol filmmel volt versenyben a legrangosabb hollywoodi elismerésért, amelyet idén 89. alkalommal osztottak ki.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..