Hírek

Nyugtával dicsérd az évet – megérkezett a Death to 2020 áldokumentumfilm előzetese

death-to-2020-netflix-samuel-l-jackson

Ha film készülne az idei évről milyen műfajú lenne? Katasztrófafilm? Izolációs sci-fi? A Black Mirror alkotói szerint szatirikus áldokumentumfilm, és itt is van a Death to 2020 előzetese.

2020 nem volt a legkönnyebb év – filmet kéne róla forgatni! A Netflix még az év végét sem várja meg, hiszen december 27-én már elérhetővé is teszi a Death to 2020 című áldokumentumfilmjét, amit a Black Mirror alkotói, Charlie Brooker és Annabel Jones készítenek.

A Death to 2020, vagyis a 2020: Legyen már vége! című egyrészes kamu doku stábja pedig nem kevés olyan nevet tartalmaz, akik miatt érdemes lesz figyelni erre a vígjátékra.

Mert bizony vígjáték lesz! Samuel L. Jackson egy riportert, Hugh Grant egy történészt, Lisa Kudrow egy konzervatív politikust és Tracy Ullman pedig magát az angol királynőt alakítja. Mellettük feltűnik még Leslie Jones, Kumail Nanjiani, de Laurence Fishburne is – számol be róla a Collider.

A film cselekménye pedig egyértelmű. Különböző fontos pozíciót betöltő és átlagos életet élő emberek is beszélnek különböző nézőpontból a történelmi jelentőségű 2020-as évről. Mindezt pedig nem a Black Mirrorból megszokott komor hangulatban látjuk majd, hanem fanyar szatirikus hangvételben, aminek elsődleges célja a nevettetés.

Charlie Brooker elárulta, hogy ezzel a filmmel a komikusi vénáját is szerette volna megmutatni.

„Azok, akik csak a Black Mirror miatt ismernek, nem is tudják, hogy évekig vígjátékokat készítettem az Egyesült Királyságban. Szóval számomra a Death to 2020 sok különböző szál összefűzése. A legmagányosabb évben távolról kellett együtt dolgoznom korábbi írókollégáimmal és számomra teljesen új, tehetséges emberekkel egyaránt.”

Az áldokumentumfilmben kitalált karakterek mesélnek valós eseményekről, ami magával hoz egy kifigurázó attitűdöt.

„Nem szeretem a szatíra szót, de található benne az is, ahogy dühös és hülye humor is. Remélem, a nézők találnak majd legalább egy viccet, ami tetszik nekik, hiszen, valljuk be, 2020-ban minden nevetés egy kicsi, de értékes győzelem” – folytatta Brooker.

A Death to 2020 december 27-én debütál a Netflixen.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com