Hírek

Decemberben érkezik John Woo párbeszédek nélküli filmje, a Silent Night

A legendás akció-rendező utoljára 2003-ban rendezett Amerikában filmet, a Ben Affleck főszereplésével készült A felejtés bére (Paycheck) után visszavonult hazájába, ahol azért szintén serényen dolgozott. Most húsz év elteltével a Lionsgate gondozásában ismét Hollywoodban forgatott, a produkció a Silent Night címet kapta és decemberben kerül a mozikba.


A film, ahogyan már korábban hírt adtunk róla, egy gyermekét gyászoló édesapa (Joel Kinnaman) bosszú-hadjáratát dolgozza fel, melynek külön érdekessége, hogy mindez dialógusok nélkül kerül a vászonra. Ehhez a projekthez John Woo ideális választásnak tűnik, hiszen a Kínában született rendező egyedi stílusú akciójeleneteivel vívta ki magának az elismerést. Dinamikusan komponált, sokszor a zenei betéttel szinte szimbiózisban élő szekvenciái, lassított felvételei mind mind a kézjegyévé váltak. Itt mégis kihívás lesz, hogy pusztán képekkel mondjon el egy komplett történetet, és az ne csak az akciók keretévé, hanem tartalommal is megtöltötté váljon.

Maga Woo is a kihívást látta ebben, és korábban arról beszélt, hogy módszere szerint a zene fogja átvenni filmjében a dialógusok szerepét, és így ad majd mélységet a karaktereknek, helyzeteknek. Ezzel párhuzamosan Kinnamannra is hasonló kihívások várnak az apa szerepében, hiszen az ő esetében is az arcjátékon és a tesztbeszéden lesz a hangsúly. A svéd színész a The Killing című komor skandináv remake alapján jó választásnak tűnik a szerepre.

A zenéért, mely ez esetben kulcsfontosságú lesz, az a Marco Beltrami felel, aki korábban többek között a Penge 2., az Én, a robot és a Z világháború komponistája volt.

Ez így elöljáróban nem csak a különleges alapkoncepció, de Woo klasszikus akciófilmes stílusa miatt is elég egyedinek hangzik, ami elég lehet a film számára egy jó szerepléshez a november végi, december eleji zsánerdömpingben.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com