Hírek

Mégiscsak rossz? – Demóna: A sötétség úrnője előzetes

A Disney valószínűleg a legsikeresebb évet zárhatja valaha, ha a Demóna: A sötétség úrnője is kasszát robbant.

Angelina Jolie idén visszatér a mozivásznakra, a Csipkerózsikából is ismert karakter újabb megformálásával. A Demóna című önálló film 2014-ben debütált – a Disney-rajzfilmek élőszereplős átdolgozásainak egyik korai darabja volt. A Demóna esetében még látszott az igyekezet a készítők részéről, mert legalább a történet koncepciója nem volt azonos az alapul szolgáló rajzfilmével. Demóna Aurora hercegnő ellenfele volt: a boszorkány, aki örök álomra kárhoztatta a fiatal lányt –

Robert Stromberg filmjében azonban egy meg nem értett, szeretetteljes nő volt.

Míg az első filmben a főgonoszként megismert Demóna hirtelen pozitív szereplővé vált, így Aurora apját, a királyt helyezték a negatív pólusra. A sötétség úrnője alcímű folytatásban azonban a hölgyek csapnak össze egymással. Jolie ellenfele ezúttal Michelle Pfeiffer lesz, aki az emberi oldalt testesíti meg a varázslényekkel való konfliktusban.

Az előzetes azt sugallja, Demónáról egyáltalán nem lehet kijelenteni, hogy pozitív karakter: kissé úgy tűnik, mintha háborút robbantani ki az emberek és a mágikus teremtmények közt. Az alábbi viszályt pedig Aurora hercegnő (Elle Fanning) se nézi jó szemmel – lehet, hogy Demóna mégiscsak visszatér a gonoszsághoz?

A Demóna: A sötétség úrnője október 17-én kerül a hazai mozikba. A rendezést Joachim Rønning vállalta el, aki legutóbb A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújáért felelt.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com