Hírek

Denis Villeneuve rendezi a 25. Bond filmet?

James Bond filmzenekoncert

Egyes információk szerint a 25. James Bond film főszereplője, Daniel Craig nem mást, mint a Szárnyas fejvadász 2049 rendezőjét, Denis Villeneuve-öt látná legszívesebben az akciófilm rendezői székében. Az elképzelés pedig igencsak reális – írja a wegotthiscovered.

Korántsem egyszerű az élet a következő, azaz a 25. James Bond film háza táján. Sokáig azon ment a hercehurca, hogy az előző 4 Bond film főszereplője, Daniel Craig hajlandó-e egyáltalán visszatérni az ikonikus titkosügynök szerepébe. A színész mondott ezt is, azt is, egy ideje azonban megerősítette, hogy még egyszer visszatér a filmvászonra mint Bond.

Egy kérdés kipipálva, de ki rendezi a filmet? Pár hónapja arról jöttek hírek, hogy három rendezőre szűkült a mezőny: Denis Villeneuve, Yann Demange és David Mackenzie közül kerül ki a 25. Bond film rendezője.

Denis Villeneuve-nek jelenleg igen csak jól fut a szekere: a tavalyi év egyik legjobb filmjének tartják az Érkezést, idén pedig a talán legjobban várt alkotást kapjuk tőle – érkezik a Szárnyas fejvadász 2049, a filmtörténet egyik legkülönlegesebb sci-fi-jének folytatása. Ha mindez nem lenne elég, az új Dűne filmet is Villeneuve kapta meg. Nem elhanyagolhatóan pedig a hírek szerint Craig mindenképpen őt szeretné a rendezői székben látni. Az alkotónak nem idegen az akció, ráadásul jó is benne nagyon, gondoljunk csak a Sicario – A bérgyilkos elsöprő sikerére. Ikonikus és meghatározó darabokhoz is nyúlt már, így teljesen esélyesnek tűnik, hogy a végén tényleg ő kapja meg a 25. James Bond filmet.

Persze a meccs még nincs lejátszva. Yann Demange főleg sorozatokat és rövidfilmeket rendezett eddig, bár a 2014-es ’71 című akciófilmje nagy sikert aratott. David Mackenzie már egy jóval ismertebb rendező, akitől legutóbb a Hell or High Water-t láthattuk. A többféle műfajban otthonosan mozgó Mackenzie a 2007-es Hallam Foe című filmjével például több díjat is bezsebelt Berlinben.

Úgy néz ki tehát, hogy ő hármójuk közül kerül ki a 25. Bond film rendezője. Ha Daniel Craig-en múlik, biztos, hogy Dennis Villeneuve kerül a székbe, de az általános vélemény is e felé hajlik. A film 2019-ben kerülne a mozikba, úgyhogy egy kis ideig még valószínűleg megmarad nekünk a találgatás.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com