Hírek

Denzel Washington visszatér a Broadwayre

A napfény nem eladó

A napfény nem eladóA napfény nem eladó című darab főszerepében nagy sikerrel tért vissza a Broadway színpadára a Tony-díjas és kétszeres Oscar-díjas Denzel Washington a hétvégén.

Lorraine Hansberry darabja 1959-ben debütált a New York-i Ethel Barrymore Színházban, amely 55 esztendő elteltével most újította fel a színművet. A darabot csupán 14 hétig játsszák, az utolsó előadásra június 15-én kerül sor – írta a broadwayworld.com színházi portál.

Hansberry az első afroamerikai írónő volt, akinek egy darabját bemutatták a Broadway-en. A napfény nem eladó (A Raisin in the Sun) hatalmas sikert aratott, a The New York Times azt írta: „Örökre megváltoztatta az amerikai színházat”. 1961-ben film készült belőle, amelynek forgatókönyvét is Hansberry írta, a főszerepet pedig Sidney Poitier alakította.

A dráma a szegénységben élő Younger család három generációjának álmait és konfliktusait ábrázolja: a megözvegyült anya a férje utáni életbiztosítás összegéből új lakásba, jobb környékre akar költözni, fia, a sofőr Walter azonban, akinek kamaszodó fia és felesége van, saját üzletre vágyik, míg húga orvosira készülne.

Waltert Denzel Washington játssza az előadásban, amelyben Latanya Richardson Jackson – Samuel L. Jackson felesége – és a Hotel Ruanda című filmben nyújtott alakításáért 2005-ben Oscar-díjra jelölt Sophie Okonedo is játszik.

Washington 2010-ben a Fences című August Wilson-darabban nyújtott alakításáért kapta meg a Broadway legrangosabb elismerését, a Tony-díjat. Az amerikai filmakadémia 1990-ben Az ötvennegyedik hadtest mellékszerepéért, 2000-ben a Kiképzés főszerepéért díjazta Oscarral. A magyar nézők legutóbb tavaly, a 2 kaliber című akcióvígjátékban láthatták a filmvásznon.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com