Hírek

Depp-mentes lesz A Karib-tenger kalózai rebootja?

"PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MEN TELL NO TALES"..The villainous Captain Salazar (Javier Bardem) pursues Jack Sparrow (Johnny Depp) as he searches for the trident used by Poseidon..Ph: Film Frame..©Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Most már biztos, hogy a Disney Johnny Depp nélkül készíti el A Karib-tenger kalózai legújabb darabját. A sorozatban eddig öt film készült, mindegyikben az extrém karakterek legfőbb szakértőjének számító Depp alakította Jack Sparrow kapitányt – olvastuk a Slashfilm.comon.

Rhett Reese és Paul Wernick, a Deadpool és a Zombieland mögött álló, épp a rebooton dolgozó írócsapat új utakat keres a franchise felpezsdítésére – az ötödik rész, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja után ez teljesen indokolt is. Már októberben, amikor kiderült, hogy a Disney újra előveszi a fejőstehenet, megindultak a találgatások arról, hogy vajon visszatér-e az aranytojást tojó tyúk is – most azonban már biztos, hogy az idén már 55 éves színésznek mennie kell.

„Szeretnénk új energiát behozni. Szeretem A Karib-tenger-filmeket, de az ok, ami miatt Paul és Rhett érdeklődik a projekt iránt, hogy szeretnénk egy igazi fenékberúgást csinálni. Ezt a feladatot kapták tőlem” – nyilatkozta Sean Bailey, a Disney produkciós igazgatója. A beszélgetés során Bailey sem nem tagadta, sem nem erősítette meg konkrétan, hogy a kalózok ezúttal Depp nélkül hajóznak ki, de arra a kérdésre, hogy vajon Depp nélkül is túlélhet-e a franchise, ezt a választ adta.

Tény, hogy a franchise a Disney egyik fontos bevételi forrása, nem csoda, hogy nem akarják elengedni, de az is tény, hogy sem a filmek, sem maga Depp nem igazán voltak a helyzet magaslatán a széria előrehaladtával. Valószínűleg mind a stúdió, mind a néző, de még az igencsak beskatulyázott Depp is jól fog járni a vérfrissítéssel.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya