Hírek

A 21. század Frankensteinje – Depraved előzetes

A Glass Eye Pix közzétette a Depraved előzetesét, ami egy 21. századi Frankenstein történet. A filmet a kultikus horrorrendező, Larry Fessenden jegyzi.

Mary Shelley klasszikusát a Frankenstein című regényt ezúttal Larry Fessenden író és rendező adaptálta Depraved címmel. Larry Fessenden modern környezetbe ültette át a történetet, vagyis napjaink Brooklynjában történik az őrült emberkísérlet, amely a magányosság és más pszichés folyamatok traumáira helyezi a hangsúlyt.

A Depraved története szerint Alex (Owen Campbell) elhagyja a barátnőjét, Lucyt (Chloë Levine) egy veszekedős este után, és egymagában sétál hazafele. A semmiből egyszer csak előtűnik valaki, és az életére tör. Amikor magához tér, kénytelen szembesülni azzal, hogy a tudatához egy számára ismeretlen test tartozik.

Az átalakulásáért Henry (David Call) felel, aki szinte azonnal megbánja, amit tett…

A Deprave rendezője, Larry Fessenden színészként és rendezőként is ismert. Fontosabb filmjei például a Tó szörnye, Az utolsó tél, A szokás rabjai, Wendigo.

A Depraved nemzetközi premierje március 20-án lesz.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya