Hírek

Dev Patel filmet rendez: érkezik a Monkey Man

Csinos összegért vette meg a Netflix Dev Patel rendezői bemutatkozásának forgalmazói jogait. A már most nagy port kavaró Monkey Man című film 2022-ben érkezik. 

Az Oscar-jelölt Dev Patel (Gettómilliomos, Oroszlán, David Copperfield rendkívüli élete) most először ült rendezői székbe, egy nem is akármilyen projekt kedvéért. Az indiai származású brit színész ismét visszatér gyökereihez és egy Indiában játszódó történetet mesél el. A Monkey Man egy börtönből szabaduló hősről szól, aki bosszút áll azokon, akik mindent elvettek tőle. Viszont a világ, ahová visszatér, spirituálisan és morálisan romlott és korrupt.

A Deadline információi szerint a Monkey Man egy Mumbai-ban játszódó John Wick sztorira hajaz.

A filmet a hindu mitológia egy félig ember, félig majom hindu istensége, Hanuman alakja ihlette. A címszereplő Monkey Man-t maga Dev Patel alakítja majd, mellette feltűnik Sharlto Copley, a District 9 főszereplője, Sobhita Dhulipala és Sikandar Kher. Patel a forgatókönyvírásban is részt vett, amit a Hotel Mumbai-t is jegyző John Collee és Paul Angunawela írt.

A Netflix 30 millió dollárért szerezte meg a forgalmazói jogokat a filmhez, amit az indiai járványhelyzet miatt kivételesen Indonéziában forgattak. Dev Patel így nyilatkozott:

„A járvány alatt filmet forgatni elég nagy kihívásnak bizonyult, de óriási örömmel tölt el, hogy volt lehetőségem újragondolni gyerekkorom történeteit s beléjük fűzni az akciófilmek iránti rajongásom.”

A Monkey Man premierjét 2022-re ígérik.

 

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com