Hírek

Dev Patel nem akar James Bond lenni

Dev Patel, akit legutóbb a The Personal History of David Copperfield című filmben láthattunk, nyilatkozott arról, hogy miért nem érdekli James Bond szerepe.

Dev Patel 2007-ben a Skins sorozattal mutatkozott be, ami egy csapat kamaszról szól. Majd egy évvel később a Gettómilliomos című Oscar-díjas Danny Boyle filmmel ugrott igazán nagyot. Ezután olyan filmekben tűnt fel, mint Az utolsó léghajlító, a Keleti nyugalom – Marigold Hotel és az Oroszlán, amiért a BAFTA legjobb mellékszereplő díját kapta és egy Oscar jelölést. 2018-ban két filmben is szerepelt: Hotel Mumbai, Az esküvői vendég, idén pedig a remek The Personal History of David Copperfield című filmben tündökölt.

Az elmúlt időben a rajongók egyre arról beszéltek, hogy Dev Patelnek kéne eljátszania a következő James Bondot.

Ebben a kívánságban az is benne van, hogy a következő James Bond megszemélyesítőjét lehetőleg színes bőrűnek vagy nőnek képzelik. Idris Elba neve is felmerült, ő is megfelel a kritériumoknak, de ő hamar lerendezte a kérdést egy nemmel. De mi a helyzet Devvel?

Az IndieWire interjújából az derül ki, hogy Dev Patel tuti komédiába fordítaná a komoly ügynök karakterét. A könnyed válaszon túl persze komolyabb érvei is vannak. Nem akar pusztán azért James Bond lenni, mert ezzel színesebbé tenni a fehér ügynökök sorát,

ha ennek a ténynek jelentősége van a filmben vagy megtestesít valamit, az más, de ha csak dekoráció lenne, akkor nem.

Akár James Bond lesz Dev Patel, akár nem, félteni biztosan nem kell, a tehetséges színészre még sok érdekes szerep vár. És több mint valószínű, hogy a színes bőrű James Bond igény is ki lesz elégítve, akár egy női- akár egy férfi színésszel.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya