Hírek

Dexter Fletcher Drakula szolgájáról rendez filmet

Két zenés életrajzi film után más vizekre evez Dexter Fletcher filmrendező. A Universal régóta dédelgetett, horrorfilmes univerzumának egy újabb darabját készíti el. Bár a Drakula-mítoszhoz nyúl vissza, nem a vérszívóról, hanem annak segédjéről szól majd a film.

A Universal évekkel előtt elhatározta, hogy létrehozza a Dark Universe-t, egy olyan nagyszabású vállalkozást, amely felveheti a versenyt a Marvel filmes univerzumával. Ennek a középpontjában azonban nem szuperhősök álltak volna, hanem a stúdió által birtokolt, klasszikus szörnyek, mint Frankenstein szörnye vagy Drakula. Az univerzum első darabja a 2017-es, Tom Cruise-zal készült A múmia volt, ám az csúfos kudarcnak bizonyult.

A stúdió rendezte sorait, és habár nem mondott le az filmes univerzum tervéről, más irányból kezdte megközelíteni. Az elgondolás ezúttal az, hogy az alkotóknak nagyobb szabadságot hagy az Universal, és nem próbál mindent azonnal egyetlen nagy egyenletbe összerendezni. Az újrakezdés első képviselője az Elisabeth Moss főszereplésével készült A láthatatlan ember lesz, amelynek nemrég mutatták be az első előzetesét. A kedvcsináló alapján van okunk bizakodni, ha ilyen minőségű lesz a szörnyfilmek új generációja is.

Paul Feig is dolgozik valami eddig meg nem nevezett rém-remake-en, a Variety értesülése alapján pedig újabb rendező lépett színre. Dexter Fletcher, aki mostanában zenészek életrajzi filmjeinek rendezésével töltötte az idejét (Bohém rapszódia, Rocketman), ezúttal a Drakula-mítosz fölött bábáskodhat. Azonban nem a vérszívó gróffal fog foglalkozni, hanem annak szolgájával, R. M. Renfielddel, aki már Bram Stoker klasszikusában is szerepelt.

A Renfieldről egyelőre nem sokat tudni, de amit igen, az ígéretes. A film eredeti ötlete a The Walking Dead-képregények írójától Robert Kirkmantől származik, a forgatókönyvet pedig a Rick és Mortyn is dolgozó Ryan Ridley jegyzi. Feltehetően a történet részben követi a Stoker-féle eseményeket az elmebajosnak gondolt Renfielddel kapcsolatban, ám azokat a modern időkbe helyezi – ahogy A láthatatlan ember is tette. Persze az sem kizárt, hogy a jó öreg vámpír is tiszteletét tegye; elvégre miféle szolga lenne Renfield gazda nélkül?

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com