Hírek

Dexter visszatért – Itt a sorozat új évadának első előzetese

Dexter

Dexter Morgan, mindenki kedvenc sorozatgyilkosa tényleg újra itt van köztünk! Nyúlfarknyi előzetessel ugyan, de végre belepillanthatunk a Dexter folytatásába és láthatjuk is Michael C. Hall mosolygós pszichopatáját.

Még tavaly októberben robbant a hír, hogy a Showtime visszahozná egyik legnagyobb közönségkedvenc karakterét, a sorozatgyilkos Dexter Morgant. A Michael C. Hall által kiválóan megformált figura visszatérése azért is nagy szám, mert a Dexter anno sokak szerint egy kiábrándítóan és/vagy felháborítóan félresikerült befejezést kapott.

Most itt a lehetőség a szépítésre: a karakter megkaphatja az őt megillető befejezést.

A 8 évadot megélt krimi 2006-ban indult útjára, hogy aztán nagyon hamar komoly rajongói tábort gyűjtsön magának. Clyde Phillips és James Manos Jr. kreátorok kezei alatt a Dexter több Golden Globe- és Emmy-díjat is bezsebelt, miközben Michael C. Hallt szinte eggyé tette a figurával. Aztán valami eltörött, és a sorozat egy magától teljesen idegen útra lépett rá. Az alkotás persze Jeff Lindsay regényei alapján készült el, amelyből sajnos szintén igen csak gyengére sikerült a záró etap.

Na de tekintsünk inkább előre, ugyanis meg is jött az első rövidke betekintés az érkező folytatásba. Az új évadot 10 részesre tervezi a Showtime, és állítólag a szakmai és nézői fogadtatástól függetlenül sem fogják ennél tovább ütni a vasat.

A Dexter a most érkező új évaddal végleg elköszön a nézőktől.

A karaktert közel egy évtizeddel ezelőtt egy erdőben hagytuk magára, ahol favágóként dolgozott stílusos kockás ingben. Az életéből gyakorlatilag az összes hozzá közel álló személy ilyen-olyan oknál fogva kihullott, ráadásul a sorozat központi vonalának számító nagy titokra is fény derült. De ha valakiről, akkor róla nehezen hisszük el, hogy megváltozik.

A történetben Dexter New Yorkban bukkan fel ismét, és ezúttal Clancy Brown karakterével veszi majd fel a harcot. Arra nagyon kicsi az esély, hogy az eredeti sorozat bármelyik korábbi szereplője visszatérne az újraélesztett alkotásban.

Így a szereplőgárda Hall és Brown mellett így néz majd ki: Julia Jones, Alano Miller, Johnny Sequoyah, Jamie Chung, Oscar Wahlberg, Jack Alcott, és Michael Cyril Creighton alakítják majd a főbb karaktereket.

A sorozat várhatóan idén ősszel kerül majd elénk.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com