Hírek

Diákok kisfilmjeit várja az Aranyfeszt

Szeptemberig 1-ig lehet beküldeni az Arany János életéről és munkásságáról szóló diákvideókat az Aranyfeszt Online Amatőr Rövidfilm Fesztiválra.

Csejdy Réka, a fesztivál projektvezetője az M1 csatorna csütörtöki műsorában beszélt arról, hogy kik és milyen feltételekkel adhatnak be filmeket a fesztiválra. A versenyre 14-19 éves középiskolás diákok minimum 1, maximum 20 perces videókkal jelentkezhetnek. Műfaji megkötés nincs, mivel Arany János sokrétű személyisége számtalan módon megközelíthető, így bármilyen mozgóképes alkotás versenyben van. Kevesen tudják, hogy Arany Jánosnak kitűnő hangja volt, szeretett gitározni, érdekelte a fényképészet és lázba hozták a technika új vívmányai, ezért is szeretnék, ha a diákok elmélyülnének az író világában, így az alkotások is legalább annyira színesek lehetnek, mint amilyen Arany János személyisége volt – mondta el Csejdy.

A verseny két körben zajlik: az elődöntőben a közönség szavazatai alapján havonta három alkotás juthat tovább, így összesen 18 videó szerepel majd a döntőben. Az öt főből álló szakmai zsűri a leadási időszak lezárása után, a közönség által legjobbnak tartott 18 munka közül választja ki a fesztivál legjobbjait. Október 1. és 10. között a közönség is szavazhat majd az általa legjobbnak ítélt alkotásra. A verseny október 13-án díjátadó gálával zárul.

A részletes pályázati kiírás a www.aranyfeszt.hu oldalon olvasható.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com