Hírek

Diana hercegnő életéről minden eddiginél részletesebb dokumentumfilm készül

Diana hercegné

A Diana című dokumentumfilmben korábban a nyilvánosság elől elzárt anyagokat is bemutatnak majd a készítők.

Diana hercegnő életéről és halálos kimenetelű párizsi autóbalesetéről minden eddiginél részletesebb dokumentumfilm készül. A Dianához több ezer órányi hírt, riportot, továbbá a nyilvánosság elől korábban elzárt anyagok sorát használják fel az alkotók.

London – 1980. november 13.  A 19 éves Diana Spencer újságíróktól körülvéve elhagyja lakását. (Keystone Pictures USA / Alamy Stock Photo)

Diana hercegnő 1997augusztus 31-én vesztette életét egy tragikus kimenetelű autóbalesetben szeretőjével, az egyiptomi milliomossal, Dodi al-Fayeddel együtt. Az autót üldöző paparazzók közül senkit sem vontak felelősségre, Diana életével és halálával kapcsolatban pedig a mai napig számos összeesküvés-elmélet kering a köztudatban.

Napjaink történelmi léptékű eseményei eddig zárt ajtókat nyitottak meg az alkotók számára Diana hercegnő életének és halálának újraértelmezése előtt. A küszöböt pedig egyre többen lépik át, újabb és újabb formában. 

A Netflix brit királyi család történetét feldolgozó A korona című sorozatának 4. évadában már az Emma Corrin által alakított Diana személye is jelentős szerepet kap. Spencer címmel pedig Kirsten Stewart főszereplésével tervez filmet a Jackie rendezője, Pablo Larraín.

Az évforduló közeledte érthető módon ismét középpontba helyezte a hercegnő személyét, aki a saját életét akarta élni.

„Ez egy olyan történet, amit már rengetegszer meséltek el a közönségnek. Az én célom, hogy egy új megközelítésből mutassam be az eseményeket. Új keretek közé szeretném helyezni a történteket, olyan módon, hogy az a nézők számára is friss és releváns legyen” – nyilatkozta a készülő dokumentumfilmmel kapcsolatban Ed Perkins rendező, akinek a neve elsősorban Black Sheep című filmje révén lehet sokak számára ismerős.

Simon Chinn és Jonathan Chinn producerek terve nemcsak az, hogy a közönség jobban megismerje Diana hercegnő életét, hanem hogy rávilágítsanak a múlt és a jelen eseményei közötti kapcsolatokra.

A két producer neve korábban a Black Sheep stáblistáján is feltűnt már. A közös együttműködés pedig a Diana révén emelkedik újabb szintre.

Az HBO és a Sky égisze alatt készülő Diana premierje a tervek szerint 2022-re várható. A terjesztési jogokat pedig már most több ország vásárolta meg.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés