Hírek

Megvan, ki játssza Diana hercegnőt a Jackie rendezőjének új filmjében

Kristen Stewart vállalta Diana hercegnő szerepét a Jackie rendezőjének új filmjében, a Spencer mégsem egy klasszikus életrajzi film lesz.

Pablo Larraín fogja rendezni a Spencer című filmet, ami Diana hercegnő azon hétvégéjét követi, mikor eldöntötte, hogy ki akar lépni a házasságából Károly herceggel – írja a Deadline. A 90-es évek elején történt esemény nemcsak a válást jelentette a hercegnő számára, hanem az örök búcsút is királynői léttől. A film mindössze három nap alatt játszódik majd, Diana Frances Spencer egyik utolsó karácsonyi időszakában a Windsor-házban.

A tervek szerint a Spencer nem dolgozza fel Diana hercegnő tragikus halálát.

A hangsúly az eltávolodáson lesz férje és közte, de szoros kötődése William és Harry herceghez is megmutatkozik majd a produkcióban.

Larraín rendez és producere is lesz a filmnek, amit Steven Knight (Szövetségesek, Vihar előtt) írt. A chilei rendező legismertebb filmje a Jackie, amiben Natalie Portman alakítja a frissen megözvegyült first ladyt. A film John F. Kennedy meggyilkolása utáni legkeményebb perceket állította a középpontba. A Filmtekercs kritikusa azt emelte ki, hogy „a chilei rendező képes volt a készen kapott történetet is a saját világába illeszteni.” Ilyen ajánlólevéllel kíváncsian várjuk a Spencert.

Kristen Stewart világhírt és egy rossz skatulyát az Alkonyat filmekkel szerzett magának. Szerencsére az utóbbit sikerült maga mögött hagyni. Tavaly szerepelt Elizabeth Banks Charlie angyalai rebootjában, de ugyanebben az évben a francia újhullám ikonjának, Jean Seberg bőrébe is bújhatott.

Pablo Larraín mondta: „Kristen Stewart tud misztikus, törékeny és rendkívül erős is lenni, ez az, amire szükségünk van.”

A rendező arra is választ adott, hogy miért érdekli őt Diana hercegnő története. „Mindig is csodáltam a királyi családot és azt, ahogy a dolgok mennek abban a kultúrában. Ez nincs meg ott, ahol én felnőttem.”

A Spencer forgatása jövő év elején kezdődhet meg. A film a jövő heti virtuális cannes-i filmvásáron kerül a forgalmazók elé és az előrejelzések szerint az egyik legnagyobb lehetőséget kínálja.

Avatar

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya