Hírek

Diana hercegnővel az élen itt a The Crown 4. évadának szuper előzetese

Mozgalmas és baljós, de borzasztóan hatásos előzetest kapott a The Crown 4. évada. A Netflixen futó sorozat II. Erzsébet királynő uralkodását követi, és most jut majd el a Diana hercegnős időszak kezdetéhez.

Peter Morgan három Golden Globe-díjas sorozata egyértelműen a Netflix egyik legnagyobb dobása: a 2016 óta futó The Crown (A Korona) a brit királyi család történetét mutatja be II. Erzsébet királynő hatalomra jutásától. A 4. évad előzetese betekintést nyújt a megszokott minőségbe, a részletes korhűségbe és a zárt ajtók mögött lefolyt, végtelenül izgalmas és összetett politikai és személyes pillanatokba.

A történelmi dráma az új évaddal amolyan fordulóponthoz ér: most jön be a képbe Diana hercegnő és Margaret Thatcher is.

Míg Diana Emma Corrin megdöbbentően hiteles alakításában kerül elénk, addig Thatchert a mindig hibátlan Gillian Anderson formálja meg.

A The Crown egyik dicséretes vonása, hogy a színészeket nem smink vagy CGI trükkökkel öregítik meg, hanem szimplán lecserélik őket 2-2 évadonként. Így a következő, 4. évadban még viszontlátjuk Olivia Colmant mint a királynőt; Tobias Menziest mint Fülöpöt; Helena Bonham Cartert mint Margaretet és Josh O’Connort mint Károly herceget.

Utóbbi természetesen nagyobb hangsúlyt kap az új évad során, hiszen az ő és Diana kapcsolata határozta meg a királyi család életét 15 éven át. Ehhez mérten is Corrin hercegnője uralja a most megjelent előzetest is:

A sorozatot egyébként a kétévados váltásokat tartva 6 évadosra tervezték. Aztán idén februárban jött a hír, hogy az 5. évaddal vége a The Crownnak, amit július közepén ismét megváltoztattak. A mostani állás szerint maradnak az eredeti felállásnál, azaz 6 évados lesz a sorozat.

A végső két felvonásban pedig Imelda Staunton alakítja a királynőt, Lesley Manville lesz Margaret, Jonathan Pryce bújik Fülöp bőrébe és Elizabeth Debicki veszi át Diana karakterét. A többiekről egyelőre nincsenek hírek.

A The Crown 4. évadára pedig már tényleg nem kell sokat várni: a sorozat november 15-én folytatódik a Netflixen.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.