Hírek

Diane Keaton hisz Woody Allen ártatlanságában

Az Annie Hall Oscar-díjas színésznője a Twitteren írta meg véleményét a Woody Allen-ügyről.

Mint ismeretes, Allent húsz év óta azzal vádolja nevelt lánya, Dylan Farrow, hogy hétéves korában molesztálta. Diane Keaton most azt írta: „Woody Allen a barátom, és én továbbra is hiszek neki. Érdemes megnézni ezt az interjút 1992-ből, majd eldönteni, mit gondolsz.”

Az említett videó Steve Kroft interjújának egy részlete, amelyben Allen megvédi magát Dylan Farrow vádjaival szemben. Keaton azok után vette védelmébe a rendezőt, hogy a #metoo és a Time’s Up mozgalmak korában Dylan Farrow újabb tévéinterjúban ismételte meg a vádjait. Farrow többek közt Kate Winsletet és Justin Timberlake-et is felelősségre vonta, amiért a mai napig is Allennel dolgoznak. Azóta számos színész határolódott el a rendezőtől, de olyanok is voltak, akik kiálltak mellette: Alec Baldwin szintén a Twitteren a Ne bántsátok a feketerigót egyik karakteréhez hasonlította Farrow-t, illetve azt írta, hogy a fiatal nő megszégyeníti azokat, akik nem hisznek neki.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya