Hírek

Diane Lane ismét képregényadaptációban!

Diane Lane a Napsütötte Toszkánában

Diane Lane visszatér képregények világába: az FX Y: The Last Man című sorozatának pilotjában láthatjuk őt hamarosan.

Az Y, az utolsó férfi az amerikai Vertigo kiadó gondozásában publikált többszörös Eisner-, illetve Hugo-díj jelölt és nyertes képregénysorozat. Brian K. Vaughan író és Pia Guerra rajzoló 2002-től 60 epizódban megjelent kiadványa Yorick Brownról (Barry Keoghan), a Föld utolsó életben maradt hímnemű lényéről szól.

A posztapokaliptikus science-fictionben Lane partnerei Barry Keoghan, Imogen Poots, Lashana Lynch és Marin Ireland lesznek – olvastuk a Deadline Hollywoodban. A történet szerint a Földön kipusztul minden férfi és minden hímnemű állat, a nőknek pedig valahogy meg kell szervezniük az emberiség túlélését. Lane Yorick anyját alakítja majd. A sorozat kreátorai az Amerikai istenek, a Logan és a Szárnyas fejvadász 2049 producere Michael Green és a Luke Cage-et is jegyző Aïda Mashaka Croal. A pilotot Melina Matsoukas rendezi.

Diane Lane nem először játszik képregényadaptációban: 1995-ben a Dredd bíróban (Judge Dredd), 2013-tól pedig Martha Kent szerepében az új Superman-filmekben láthattuk már őt.

A cikket Lane képregényes szerepei vonatkozásában 2018. július 23-án javítottuk. 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya