Hírek

Diane Lane ismét képregényadaptációban!

Diane Lane a Napsütötte Toszkánában

Diane Lane visszatér képregények világába: az FX Y: The Last Man című sorozatának pilotjában láthatjuk őt hamarosan.

Az Y, az utolsó férfi az amerikai Vertigo kiadó gondozásában publikált többszörös Eisner-, illetve Hugo-díj jelölt és nyertes képregénysorozat. Brian K. Vaughan író és Pia Guerra rajzoló 2002-től 60 epizódban megjelent kiadványa Yorick Brownról (Barry Keoghan), a Föld utolsó életben maradt hímnemű lényéről szól.

A posztapokaliptikus science-fictionben Lane partnerei Barry Keoghan, Imogen Poots, Lashana Lynch és Marin Ireland lesznek – olvastuk a Deadline Hollywoodban. A történet szerint a Földön kipusztul minden férfi és minden hímnemű állat, a nőknek pedig valahogy meg kell szervezniük az emberiség túlélését. Lane Yorick anyját alakítja majd. A sorozat kreátorai az Amerikai istenek, a Logan és a Szárnyas fejvadász 2049 producere Michael Green és a Luke Cage-et is jegyző Aïda Mashaka Croal. A pilotot Melina Matsoukas rendezi.

Diane Lane nem először játszik képregényadaptációban: 1995-ben a Dredd bíróban (Judge Dredd), 2013-tól pedig Martha Kent szerepében az új Superman-filmekben láthattuk már őt.

A cikket Lane képregényes szerepei vonatkozásában 2018. július 23-án javítottuk. 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya