Hírek

Diane Lane ismét képregényadaptációban!

Diane Lane a Napsütötte Toszkánában

Diane Lane visszatér képregények világába: az FX Y: The Last Man című sorozatának pilotjában láthatjuk őt hamarosan.

Az Y, az utolsó férfi az amerikai Vertigo kiadó gondozásában publikált többszörös Eisner-, illetve Hugo-díj jelölt és nyertes képregénysorozat. Brian K. Vaughan író és Pia Guerra rajzoló 2002-től 60 epizódban megjelent kiadványa Yorick Brownról (Barry Keoghan), a Föld utolsó életben maradt hímnemű lényéről szól.

A posztapokaliptikus science-fictionben Lane partnerei Barry Keoghan, Imogen Poots, Lashana Lynch és Marin Ireland lesznek – olvastuk a Deadline Hollywoodban. A történet szerint a Földön kipusztul minden férfi és minden hímnemű állat, a nőknek pedig valahogy meg kell szervezniük az emberiség túlélését. Lane Yorick anyját alakítja majd. A sorozat kreátorai az Amerikai istenek, a Logan és a Szárnyas fejvadász 2049 producere Michael Green és a Luke Cage-et is jegyző Aïda Mashaka Croal. A pilotot Melina Matsoukas rendezi.

Diane Lane nem először játszik képregényadaptációban: 1995-ben a Dredd bíróban (Judge Dredd), 2013-tól pedig Martha Kent szerepében az új Superman-filmekben láthattuk már őt.

A cikket Lane képregényes szerepei vonatkozásában 2018. július 23-án javítottuk. 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya