Hírek

DiCaprio és Jenkins együtt készít Netflix filmet a gorillák megmentéséről

Barry Jenkins, a Holdfény rendezője és Leonardo DiCaprio színész közös vállalkozásba kezd a Netflix-szel: a Virunga című dokumentfilmet adaptálják játékfilmmé.

A kongói hegyi gorillák megmentéséért folyó küzdelmet bemutató Virunga című dokumentumfilm (rendező: Orlando von Einsiedel) a Netflix egyik nagy sikere volt: az egyetemes ünneplésen részesült film Oscar-jelölést kapott, számos díjat nyert el, 100%-os értékelésen áll a Rotten Tomatoes-on, és népszerűsége révén győzelmet aratott a Soco olajvállalat fölött is, amely vállalta, hogy kivonul a veszélyeztetett területről.

A dokumentumfilm executive producere Leonardo DiCaprio volt. Ő és a Netflix most ismét társulnak: a hatalmas befolyású dokumentumfilmből játékfilm készülhet, mégpedig Barry Jenkins, a Holdfény rendezőjének vezénylésével – írja a Deadline.

Az eredeti dokumentumfilmet 2014-ben mutatták be a Tribeca fesztiválon és a Netflix forgalmazta. A játékfilm várható dátumairól még nincs hír.

A modernkori gyarmatosítás áll az Oscar-díjra jelölt Virunga középpontjában. A Virunga Nemzeti Park a Kongói Demokratikus Köztársaság területén fekszik és ez ad otthont a kihalás szélén álló hegyi gorilla populációnak. Hiába nyilvánították a világörökség részének a parkot a kongói kormány koncessziót biztosított egy nyugati olajkitermelő vállalatnak, amely fúrásai jelentős részét a park területén végzi” – írtuk annak idején a dokumentumfilmről. – „A park vezetősége és védelmét ellátó rangerek mindent megtesznek, hogy megóvják a területet, azonban nem csupán a kormánnyal, az orvvadászokkal és az olajvállalattal, hanem a helyi paramilitáris erőkkel is fel kell venniük a harcot, akik részt követelnek maguknak az olajból.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya