Hírek

DiCaprio és Jenkins együtt készít Netflix filmet a gorillák megmentéséről

Barry Jenkins, a Holdfény rendezője és Leonardo DiCaprio színész közös vállalkozásba kezd a Netflix-szel: a Virunga című dokumentfilmet adaptálják játékfilmmé.

A kongói hegyi gorillák megmentéséért folyó küzdelmet bemutató Virunga című dokumentumfilm (rendező: Orlando von Einsiedel) a Netflix egyik nagy sikere volt: az egyetemes ünneplésen részesült film Oscar-jelölést kapott, számos díjat nyert el, 100%-os értékelésen áll a Rotten Tomatoes-on, és népszerűsége révén győzelmet aratott a Soco olajvállalat fölött is, amely vállalta, hogy kivonul a veszélyeztetett területről.

A dokumentumfilm executive producere Leonardo DiCaprio volt. Ő és a Netflix most ismét társulnak: a hatalmas befolyású dokumentumfilmből játékfilm készülhet, mégpedig Barry Jenkins, a Holdfény rendezőjének vezénylésével – írja a Deadline.

Az eredeti dokumentumfilmet 2014-ben mutatták be a Tribeca fesztiválon és a Netflix forgalmazta. A játékfilm várható dátumairól még nincs hír.

A modernkori gyarmatosítás áll az Oscar-díjra jelölt Virunga középpontjában. A Virunga Nemzeti Park a Kongói Demokratikus Köztársaság területén fekszik és ez ad otthont a kihalás szélén álló hegyi gorilla populációnak. Hiába nyilvánították a világörökség részének a parkot a kongói kormány koncessziót biztosított egy nyugati olajkitermelő vállalatnak, amely fúrásai jelentős részét a park területén végzi” – írtuk annak idején a dokumentumfilmről. – „A park vezetősége és védelmét ellátó rangerek mindent megtesznek, hogy megóvják a területet, azonban nem csupán a kormánnyal, az orvvadászokkal és az olajvállalattal, hanem a helyi paramilitáris erőkkel is fel kell venniük a harcot, akik részt követelnek maguknak az olajból.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya