Hírek

Dicsérik az első értékelések a Thor: Szerelem és mennydörgést

Taika Waititi új Marvel-filmje, a Thor: Szerelem és mennydörgés kiváló értékeléseket kapott a premier után – bár az is igaz, hogy ezek általában fényesebbnek szoktak lenni, mint a későbbi érdemi kritika.

Június 23-án mutatták be az új Marvel-filmet, a Thor: Szerelem és mennydörgést Hollywoodban. Mivel a szuperhős-sorozat új epizódját ismét Taika Waititi rendezte (csakúgy, mint a korábbi Thor: Ragnarököt), a várakozások igen magasak –írja a Variety.

Az első kiszivárgó értékelések igazolni látszanak a várakozást.

Színes és vibráló élmény, ami felér a várakozáshoz. Hemsworth Thor karaktere továbbra is a Marvel egyik koronaékszere. Bale Gorr-ja olyan gyilkos rém, aki a hátborzongatót ötvözi a túltolttal. Portman Foster karaktere és Thompson Valkűrje elsőrangú párosítás. Crowe Zeusza pedig [cupp]” – írta Simon Thompson kritikus.

Christian Bale fantasztikusan fenyegető a gonosz Gorr, az Istenölő szerepében. Az egyik leghátborzongatóbb Marvel főgonosz, akit valaha láttunk. Heath Ledger Jokerjét juttatta az eszembe” – írta Kirsten Acuna független kritikus.

Igaz, volt aki a sztori laposságát, tétnélküliségét emelte ki – ez általában is probléma a Marvel-filmekkel.

Érdemes figyelembe venni, hogy egy-egy premier után a legelső értékelések általában jóval kedvezőbbek, mint amilyen az általános bemutatás utáni, végső kritika szokott lenni. Így a Thor: Szerelem és mennydörgés helye Waititi és a Marvel filmjei között még korántsem eldőlt kérdés. A hazai premier július 7-én lesz.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!