Hírek

Díjat kapott Stephen Graham

boiling-point-stephen-graham

Az 50 éves angol színészt a brit filmművészethez történő kiemelkedő hozzájárulásáért ismerték el a British Independent Film Awards-on.

Stephen Graham generációjának az egyik legelismertebb angol színésze, akit Guy Ritchie fedezett fel és a Blöff Tommyjaként robbant be a köztudatba. Azóta tévé sorozatoktól kezdve (Gengszterkorzó, Tabu) a nagyköltségvetésű mozikon át (Az ír, Venom 2. – Vérontó) a kisebb független filmekig (A sztárok nem Liverpoolban halnak meg, Forráspont) mindenben bizonyított, így az idei British Independent Film Awards díjátadó legnagyobb kitüntetését ítélték oda neki. A néhai Richard Harrisről (a Harry Potter első két részének Dumbledore-ja) elnevezett díj egy színész kiemelkedő hozzájárulását ismeri el a brit filmben.

Graham-en kívül olyan színészek részesülhettek az elismerésben, mint Judi Dench, Daniel Day-Lewis, Emma Thompson, Vanessa Redgrave és Riz Ahmed.

„Valóban megindító és megtisztelő, hogy az idei Richard Harris-díjat nekem ítélik a korábbi kitüntetettek hatalmas tehetsége mellett. Szeretnék szívből köszönetet mondani a BIFA-nak és a Harris családnak ezért az elismerésért” – nyilatkozta Graham.

Ezenkívül idén a Brit Birodalom Rendjébe is beválogatták színészi munkái miatt.

bodies-stephen-graham

A hatszoros BAFTA TV-jelölt Graham a közelmúltban megkapta első filmes BAFTA jelölését a 2021-es Forráspont című egysnittes éttermi drámáért, amely egyben az első projektje volt Graham saját cégének, a Matriarch Productions-nek, amelyet színésznő feleségével, Hannah Walters-szel közösen indítottak el azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítsanak az alulreprezentált tehetségeknek. A filmből azóta egy BBC minisorozat is indult, amelyben Graham is szerepel.

Graham jelenleg a Netflix Testek című sorozatának a főszerepében látható. Továbbá Daisy Ridley oldalán fog feltűnni a Disney Young Woman and the Sea című filmjében, amely annak a nőnek a történetét meséli el, aki 1926-ban először úszta át a La Manche csatornát, és Saoirse Ronannal is látható lesz Steve McQueen Blitz című londoni második világháborús drámájában. Produkciós cégével, a Matriarch Productions-szel jelenleg az A Thousand Blows című Disney+-on debütáló, 12 részes sorozaton dolgozik, amely az 1880-as évek viktoriánus Londonjának illegális bokszmeccseiről szól, amelyben Graham is szerepel majd.

A 26. British Independent Film Awards díjainak átadására december 3-án kerül sor a londoni Old Billingsgate-en.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!