Hírek

Díjat nyert a Szelíd című film a londoni Raindance Filmfesztiválon

Nemes Anna és Csuja László Szelíd című filmje nyerte el a legjobb debütáló filmnek járó Discovery díjat Nagy-Britannia legnagyobb nemzetközi független filmes seregszemléjén, a londoni Raindance Filmfesztiválon.

Az október 26. és november 5. között immár 30. alkalommal megrendezett Raindance Filmfesztivál a független filmesek egyik legfontosabb eseménye, amely évről évre több mint tizenhatezer látogatót, köztük több száz szakmabelit vonz a brit fővárosba.

Idén a zsűri tagjai között olyan sztárok voltak, mint a Trónok harcából ismert Liam Cunningham, a Homeland – A belső ellenség főszerepét alakító Damian Lewis vagy a spanyol-német származású világhírű színész, Daniel Brühl.

A Csonka Eszter testépítő világbajnok főszereplésével készült Szelíd egy testépítőnőről szól, aki azért bocsátja áruba testét, hogy előteremtse a világbajnokságra való kijutáshoz szükséges pénzt.

Egy röpke szerelmi találkozás azonban rádöbbenti, hogy neki is van lelke, amely testéhez hasonlóan megérdemli az elismerést. A Nemzeti Filmintézet által támogatott alkotást, amelynek producerei Muhi András és Ferenczy Gábor (Focusfox Stúdió), az amerikai Sundance Filmfesztiválon mutatták be először, ahol első magyar játékfilmként szerepelt a versenyprogramban, illetve vetítették a rangos Sydney-i Filmfesztiválon is.

Nemes Anna és Csuja László filmjét díjazták a Clevelandi Nemzetközi Filmfesztiválon és a németországi Wiesbadenben rendezett GoEast fesztiválon is. A Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon pedig Csonka Eszter a filmben nyújtott alakításáért a játékfilmes zsűri elismerését érdemelte ki. A Szelíd a Nemzeti Filmintézet streaming csatornáján, a FILMIO-n is látható.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com