Hírek

Díjat nyert Pacsay Attila a Budapest Noir filmzenéjéért

Pacsay Attila nyerte a legjobb külföldi filmzene díját a Budapest Noir-ért a Hollywood Music in Media Awards-on Los Angeles-ben.

A Hollywood Music in Media Awards (HMMA) elismeréseit nagyszabású díjátadón, több mint 2000 résztvevő jelenlétében osztották ki november 18-án és 19-én az Avalon színházban Los Angeles-ben. A díjátadón Pacsay Attilának ítélte a szakmai zsűri a legjobb külföldi filmzene díját a Budapest Noir-ért (könyvkritika).

A rangos szakmai díjakkal évről-évre az eredeti filmzenék, betétdalok, főcímdalok, videójáték zenék, videóklipek szerzőit és előadóit méltatják Hollywoodban.

A Gárdos Éva (Amerikai rapszódia) rendezésében készült Budapest Noir Kondor Vilmos regénye alapján készült, az 1936-os év Budapestjén játszódó bűnügyi történet feldolgozása. Kondor Vilmos krimije 2008-ban a hazai irodalmi élet egyik legnagyobb meglepetése volt, hatalmas kritikai és közönségsikert aratott. A könyv azóta világszerte számos nyelven jelent meg, Amerikában például a nagy presztízsű Harper Collins kiadásában.

A forgatókönyvet Kondor bestselleréből Szekér András írta, operatőre Ragályi Elemér. Az 1930-as évek Budapestjét Pater Sparrow látványtervező elevenítette fel, a jelmezeket Flesch Andrea tervezte. A film a Pioneer Pictures gyártásában készült, vezető producere Kemény Ildikó.

A Budapest Noir a Big Bang Média forgalmazásában 2017. november 2. óta látható országszerte a mozikban, eddig már mintegy 40 000-en váltottak rá jegyet.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com