Hírek

Díjátadók a Golden Globe-on

Golden Globe 2014

Golden Globe 2014 Robert Downey Jr., Salma Hayek és Kate Hudson is díjat ad át a vasárnapi hollywoodi Golden Globe-gálán.

A Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szövetségének (HFPA) díjátadó ceremóniáját a Beverly Hills-i Beverly Hilton Hotelben rendezik meg, a műsort az NBC tévétársaság közvetíti. A Golden Globe-díjkiosztó házigazdája ismét Tina Fey és Amy Poehler lesz. A műsorvezető páros már harmadszor vállalta a feladatot, de mint ezúttal jelezték, utoljára.

A HFPA 25 filmes és televíziós kategóriában hirdet győztest a tavalyi produkciók mezőnyéből. A jelöltek teljes listáját itt olvashatod.

A tavalyi műsor az elmúlt tíz év Golden Globe-gálái közül a legnézettebb adás lett: 20,9 milliós közönséget ültetett a tévéképernyők elé. A gála iránti érdeklődést persze a díjra esélyes filmek és a megjelenő sztárok is növelik: idén mások mellett a Birdman, a Sráckor, A mindenség elmélete, a Kódjátszma és a Selma című produkciók tartoznak a külföldi újságírók kedvencei közé.

Az Oscar-gálán hagyományosan a fontosabb díjkategóriák elismeréseit rendre az előző év díjazottjai adják át, ám a Globe-on sokkal szabadabb a szervezés. A HFPA keddi közleménye szerint a 2010-ben a Sherlock Holmes címszerepéért Golden Globe-díjjal kitüntetett Robert Downey Jr., a 2000-ben a Majdnem híres című filmben nyújtott alakításáért jutalmazott Kate Hudson és Salma Hayek, a Frida című filmért Golden Globe-ra jelölt filmcsillag szintén díjat fog átadni.

A filmszalaggal körbefogott földgolyót ábrázoló szobor átnyújtói között lesz még Amy Adams, Adrien Brody, Anna Faris, Ricky Gervais, Kevin Hart, Gwyneth Paltrow, Chris Pratt, Channing Tatum, Lily Tomlin, Kristen Wiig, Owen Wilson és Catherine Zeta-Jones is.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com