Hírek

Díjaztak a 28. Mediawave Együttlét fesztiválon

Búzási Gyopár-Orsolya Babuka a fűben című animációs mozija nyerte el a legjobb magyar rövidfilm, a legjobb nemzetközi kísérleti film díját, valamint a Magyar Média Mecenatúra program által felajánlott díjat a 28. Mediawave összművészeti fesztiválon.

Három díjjal is jutalmazták a Babuka a fűben című animációs alkotást. A fiatal erdélyi rendező filmje egy gyönyörű, fiatal nőről szól, akinek életében a háború idején, a legnagyobb nyomorban felbukkan egy titokzatos amerikai megmentő, aki szerelemből mindent meg akar adni neki.

A magyar filmek nemzetközi zsűrijének különdíját és a nemzetközi zsűri legjobb dokumentumfilmjének járó elismerését Moharos Attila filmje, a Ballada egy szolgálófiú emlékére nyerte el.

A legjobb magyar dokumentumfilmnek a zsűri Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című alkotását választotta. Az alkotás a Magyar Média Mecenatúra program által felajánlott díjat is megkapta.

A legjobb animációs film díját Paulina Ziolkowska O Matko (Oh Mother) című műve nyerte, a legjobb kisjátékfilmnek pedig Kaveh Mazaheri Retouch című moziját szavazta meg a zsűri.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com