Hírek

Díjazták a legjobbakat a New York-i kritikusok

Chiwetel Ejiofor a 12 év rabszolgaság című filmben

 

Chiwetel Ejiofor a 12 év rabszolgaság című filmben
Chiwetel Ejiofor a 12 év rabszolgaság című filmben

Steve McQueen kapta a legjobb rendező díját a New York-i kritikusoktól 12 év rabszolgaság című filmjéért, a legjobb film pedig az Amerikai botrány lett.

A szervezet kedden hirdette ki díjazottjait. A kritikusok Robert Redfordot választották a legjobb színésznek a Minden odavan című tengeri drámában nyújtott alakításáért. A színésznők közül pedig a Blue Jasmine című Woody Allen-dráma főszerepét játszó Cate Blanchett-re szavazott a New York-i Filmkritikusok Köre (NYFCC).

A metropolisz filmkritikusai a legelsők között jelentik be döntésüket az Oscar-díjak kiosztásával záruló filmes díjszezonban – emlékeztetett a BBC News.

A David O. Russell rendezésében forgatott Amerikai botrány két további kategóriában is győzött: Jennifer Lawrence a női mellékszereplők mezőnyében, Russell és Eric Singer pedig a forgatókönyvírók között lett a legjobb. 

A Mielőtt meghaltam férfi mellékszerepében Jared Leto alakítását is díjazták a kritikusok. Az idegen nyelvű filmek közül az Adéle élete 1-2. című, Cannes-ban Arany Pálma-díjjal kitüntetett francia produkciót választották, az animációs filmeknél pedig a japán mester, Mijazaki Hajao utolsó rajzfilmje, a Kaze tachinu kapja a trófeát.

A New York-i Filmkritikusok Köre január 6-án adja át elismeréseit. A szervezetet 1935-ben alapították, értékítéletét a díjszezon során fontos jelzésként veszik figyelembe. Az idei díjszezon legközelebbi fontos eseménye a Golden Globe-díjak jelöltjeinek kihirdetése lesz december 12-én. 

Tavaly a kritikusok köre Kathryn Bigelow Zero Dark Thirty – A bin Láden hajsza című filmjét díjazta a legjobbként, az Oscart azonban Ben Affleck Az Argo-akció című alkotása kapta. 2011-ben azonban a kritikusi testület és az amerikai filmakadémia is a The Artist – A némafilmes című alkotást tüntette ki a legjobb film díjával.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com